İzmir

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’dan Sosyal Denge Tazminatı İçin Önemli Adım

Paylaşım

tarih:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Temmuz ayı meclis toplantısında kent gündemindeki konular hakkında bilgilendirme yaptı. Başkan Tugay, belediye yetki sınırının üzerinde talep edilen sosyal denge tazminatı hakkında önerge sundu ve bu konuda meclisin onayını almak istediğini belirtti.

Mecliste Sosyal Denge Tazminatı Tartışması

Başkan Tugay, sosyal denge tazminatı konusunun yasal bir dayanağa sahip olması gerektiğini vurgulayarak, “Yasal sınırın üzerinde bir ödeme yapılması gerektiğinde meclisimizin onayı ile hareket etmek istiyorum” dedi. Tugay, yasal sınırın üzerinde yapılacak ödemeler için meclisin kararını referans almanın önemine dikkat çekti. Önerge, oy birliği ile Hukuk Komisyonu ve Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi.

Su Ücretleri Konusunda Bilgilendirme

Meclis oturumunda ayrıca Ankara, İstanbul ve İzmir’in hanelerdeki su kullanım ücretlendirilmesi ile ilgili önerge gündeme geldi. Başkan Tugay, İzmir’deki su ücretlerinin Ankara ve İstanbul’dan daha ucuz olduğunu rakamlarla açıkladı. “15 metreküp su harcayan bir vatandaşımız, 0-4 metreküp su için 16 lira 57 kuruş ödüyor. Bu rakam İstanbul ve Ankara’dan daha ucuz” dedi.

Yürüyen Merdivenlerin Denetimi İçin Protokol

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve şirketlerine ait halkın kullanımına açık asansör, yürüyen merdiven, teleferik ve benzeri ekipmanların denetimleri için Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ile protokol yapılması maddesi de görüşüldü. Başkan Tugay, Üçyol’daki yürüyen merdiven kazasını hatırlatarak, “Bu konuda radikal kararlar vereceğiz. Makine Mühendisleri Odası’nın denetleyici olmasını istiyoruz” dedi. Önerge, oy birliğiyle kabul edildi.

Büyükşehir Şirketlerine Dörtlü Denetim Mekanizması

Başkan Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait şirketlerle ilgili oluşturulan denetim mekanizması hakkında da bilgi verdi. Şirketler Koordinasyon Kurulu’nun dört kişiden oluştuğunu belirten Tugay, “Bu arkadaşlarım tüm şirketleri denetliyorlar. Bu dönemde daha farklı bir denetim sistemi uygulayacağız” dedi.

Bu koordinasyon toplantıları ile İzmir’in sorunları yerinde değerlendirildi ve çözüm önerileri geliştirildi. Başkan Tugay, belediye yetkilileri ve meclis üyeleri ile birlikte, İzmir’in daha yaşanabilir bir şehir olması için çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler

Exit mobile version