İzmir

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Çeşme’de Toplandı: Gazze ile Kardeş Kent Olma Kararı Alındı

Paylaşım

tarih:

İzmir Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı meclis toplantılarının üçüncü oturumu Çeşme Kalesi’nde yapıldı. Toplantıda İzmir’in Filistin’in Gazze kenti ile kardeş kent olma önergesi oy birliği ile kabul edildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, savaşın sona ermesinin ardından Gazze’ye yardım etmeye hazır olduklarını belirterek, “Bugün de izin verseler gitmeye hazırım. Barışı sağlamak adına atabildiğimiz tüm adımları atmaya hazırız” dedi.

Tugay: “Barışı Sağlamak İçin Hazırız”

Başkan Tugay, Gazze ile kardeş kent olma kararının savaş sonrası tahribatın onarılmasını hedeflediğini söyledi. Tugay, “Bu aldığımız karar şu anlama geliyor; savaş bittiği zaman, orada savaşın yarattığı tahribatı onarmak, travma geçirmiş insanların yanında olmak adına İzmir Büyükşehir Belediyesi, tüm meclisimiz, tüm ilçelerimizle alabildiğimiz en fazla sorumluluğu alacağız. Özellikle çocukların, masum sivil halkın askeri zulüm altında ezilmesi, hiçbirimizin vicdanının kabul ettiği bir şey değil. Barışı sağlamak adına atabildiğimiz tüm adımları atmaya hazırız” dedi.

UKOME Kararına Eleştiri

Toplu ulaşımda ilk binişten itibaren 90 dakika süresince ücretsiz aktarma yapılmasını öngören teklifin UKOME tarafından reddedilmesi hakkında konuşan Başkan Tugay, “90 dakika uygulaması, İzmir’de zaten var olan bir uygulamaydı. Ücretsiz binişten bahsetmiyoruz. Birbirini tamamlayan aktarmalı binişlerde ilk biletten sonra ikinci ödemenin yapılmamasından bahsediyoruz” dedi. Tugay, UKOME’de ret oyu verenlerden birinin Jandarma Genel Komutanlığı temsilcisi olduğunu belirterek, “90 dakikaya hangi nedenle karşı çıkabilir ki? Bu karardan etkilenen insanlar sadece CHP’ye oy vermiş insanlar değildir, AK Parti’ye oy vermiş insanlara da uygulanıyor” dedi.

İşten Çıkarmalar ve Sosyal Denge Tazminatı

İşten çıkarmalar hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Tugay, “Son 1 ayda, 1 haftada 2 bine yakın kişi işe alınmış, biz sadece 200 kişiyi işten çıkardık. Bu arkadaşlarımızın mahkemeye başvurma yolu açıktır. Hiçbir düşmanlığımız yok. Ancak belediyenin hakkını, hukukunu savunmak zorundayız” dedi. Tugay, Sosyal Denge Tazminatı konusundaki anlaşmazlık hakkında ise “Verdiğimiz miktarı neden vermek istemeyelim ama Sayıştay ‘Bundan sonra yaparsanız suç duyurusunda bulunulacak, bu bir suçtur’ diye ağır bir ifadeyle yazmış. Ben bir çağrıda bulunuyorum, lütfen memur maaşlarını Sosyal Denge Tazminatına muhtaç olmayacak şekilde yükseltin” dedi.

İZBETON’un Mali Durumu

İZBETON’un mali durumu hakkında da bilgi veren Başkan Tugay, incelenmesi için bir heyet görevlendirdiğini ifade etti. Tugay, “İç denetim yapan arkadaşlarımız çalışmaya devam ediyor. Arkadaşlarımız geçmiş döneme dair çok titiz bir inceleme yapıyorlar. Dürüstlük, ahlak bizim için çok önemli değerler. Üzerimize düşeni en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Gazze ile kardeş kent olma kararı, toplu ulaşım ücret düzenlemeleri ve diğer gündem maddeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Tugay, barışı sağlamak ve İzmir halkına en iyi hizmeti sunmak adına çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler

Exit mobile version