Sosyal Medya

İzmir

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası: Oksijen Kaynakçılığı Kursu

Paylaşım

tarih:

Oksijen Kaynakçılığı Kursu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü tarafından verilen Oksijen Kaynakçılığı Kursu’na katılan kadınlar, mesleklerinin inceliklerini öğrenerek sektöre güçlü bir giriş yapmaya hazırlanıyor. Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi kapsamında 240 saat teorik ve uygulamalı eğitim alan 9 kadın kursiyer, erkek egemen bir sektörde var olmayı ve diğer kadınlara örnek olmayı hedefliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası: Oksijen Kaynakçılığı Kursu

“Her Şeyin Sanal Olduğu Bir Dönemde Elle Tutulur Bir İş Yapıyorum”

25 yaşındaki Özge Bektaş, yazılım alanında eğitim aldıktan sonra kaynakçılığı öğrenmeye karar verdiğini belirterek, “Kaynak yazılımı alanında çalışmayı düşündüğüm için önce kaynakçılığı öğrenmek istedim. Ailem ve arkadaşlarım da beni teşvik etti. Kariyerimi bu alanda ilerletmek istiyorum. Kadınlar olarak attığımız her adımın radikal olduğunu düşünüyorum. Mesleklerin cinsiyetsiz olduğunu savunan bir insanım ve erkeklerin domine ettiği bir alanda çok güzel bir adım attığımızı düşünüyorum” dedi.

Oksijen Kaynakçılığı Kursu izmir belediyesi

“Hedefimize Koşarak İlerliyoruz”

30 yaşındaki iki çocuk annesi Yaprak Zöngül, daha önce hiç çalışma hayatı olmadığını belirterek, “Çocuklarım ve evimi odağıma alarak yaşıyordum. Oksijen kaynakçılığı işi ilgimi çekti. Eşim de beni destekliyor. Kurs bittikten sonra çalışmak istiyorum. Biz kadınlar her yeri renklendirip, çiçeklendireceğiz. Kadınlar bu işi çok güzel yapabilir. Bu yüzden hedefimize koşarak ilerliyoruz” diye konuştu.

“Annesi İçin Kurs Ararken Kaynakçılığa Başladı”

23 yaşındaki Ceren Yıldız, “İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde eğitim alıyorum. Oksijen kaynakçılığı işini de öğrenerek ülkeme katkıda bulunmak, başka kadınlara örnek olmak istiyorum. Kadının yapamayacağı hiçbir iş yok. İstedikten sonra herkes başarabilir” ifadelerini kullandı.

“Aşçılığı Bıraktı, Kaynakçılık Kursuna Başladı”

27 yaşındaki Tuğçe Bırak, “Aşçılık yapıyordum ama mesleğimi bazı sebeplerden dolayı bıraktım. Oksijen kaynakçılığı eğitimimiz çok güzel ilerliyor. Bu mesleği ‘kadınlar yapamaz’ diye düşünülüyor. Kadının olduğu her yerde güzellikler olur. Biz kendimize bu konuda güveniyoruz. İşimizdeki başarımızla bunu kanıtlayacağımızı düşünüyoruz” dedi.

“Meslekler Cinsiyete Göre Ayrıştırılmamalı”

Uzun süre futbol oynayan ve sakatlığı nedeniyle spora ara veren 27 yaşındaki Nagihan Evcil, “Kaynak yapmak bana çok iyi geldi. Çevremdeki herkes benim böyle bir işi yapabileceğimi biliyor. Kendi işyerimi açıp istihdam da sağlayabilirim. Erkekler kadar kadınlar da birçok işi yapabiliyor. Kadınların daha farklı alanlarda çalışması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

“İlk Defa Kadınlara Kaynakçılık Eğitimi Verdik”

Kurs öğretmeni Akif Canmaya, “43 yıllık meslek hayatımda ilk defa kadınlara yönelik eğitim verdim. Kadınların bu konuda erkeklerden daha üstün olduğunu söyleyebilirim. Kadınların bu mesleği biz erkeklerin elinden alabileceğini düşünüyorum” dedi.

Sektörün İhtiyacı Karşılanacak

Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş birliğinde, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Sabancı Vakfı tarafından yürütülüyor. Projenin İzmir’deki uygulama paydaşı İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü, Oksijen Kaynakçılığı Kursu’nu UNDP, İnci Vakfı, İmbat İklimlendirme ve Soğutma Sistemleri ile Karabağlar Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iş birliğiyle sürdürüyor. Kursa katılım için kadınlardan 18-29 yaş aralığında olmaları, en az ilköğretim düzeyinde eğitim almış olmaları ve herhangi bir işte çalışmama şartları arandı. Eğitim sayesinde hem sektör için kaynakçı ihtiyacının karşılanması hem de kadınların kaynakçılık alanında da yer alabilmesi hedefleniyor.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir