İzmir

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Sezon Sonu Şenliği ile Veda Ediyor

Paylaşım

tarih:

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İzBBŞT), sezona repertuvarındaki tüm oyunları sahnelediği bir şenlik ile veda ediyor. İzBBŞT Sezon Sonu Şenliği, 29 Mayıs-13 Haziran tarihleri arasında Kültürpark’ta yapılacak.

Tiyatro Sezonuna Muhteşem Veda

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, bu tiyatro sezonunda 100’den fazla gösterimde 32 bini aşkın seyirciyi ağırladı. Sezonun sonunda gerçekleştirilecek olan İzBBŞT Sezon Sonu Şenliği’nde, repertuvarındaki 10 farklı oyun gün aşırı sahneye taşınacak. Şenlik, Nazım Hikmet’ten William Shakespeare’e uzanan dolu dolu bir takvimle tiyatroseverleri bekliyor olacak.

Program Detayları

29 Mayıs: Şenlik, dört kadının kendi hikâyelerini yazmak için harekete geçtiği “Mor Şalvar” ile başlayacak.

31 Mayıs: Politik komedi “Helikopter”, siyasilerin küçük çıkarları için yapacaklarının sınırını mizahi bir dille anlatacak.

3 Haziran: Nazım Hikmet’in ölüm yıl dönümünde, dünya ile iletişimleri kopmuş bir grup insanın hikayesini “Kuvayi Milliye” fonunda yorumlayan “Yolcu” sahnelenecek.

5 Haziran: “3 Nalla 1 At” oyununda, neoliberal dünyanın sefalet içinde yaşamaya ittiği bir grup kimsesizin ‘voliyi vurma’ hayallerine seyirci ortak olacak. Ardından “Deli Dumrul” oyunu sahnelenecek, Dede Korkut anlatısı izleyicilerle buluşacak.

7 Haziran: “Deli Dumrul” tekrar sahnelenecek.

11 Haziran: Eşsiz Kurtuluş Savaşı’nı genç kuşaklara aktarma duygusuyla ortaya çıkan müzikli tiyatro formundaki “Benim Naçiz Vücudum” izleyiciyle buluşacak.

13 Haziran: Can Yücel’in Türkçe söylediği, William Shakespeare’in unutulmaz komedisi “Bahar Noktası” ile tiyatroseverler sezonu kapatacak.

Çocuk Oyunları

Çocuklar da bu şenlikte unutulmadı.

1 Haziran: “Soytarılar Okulu”

9 Haziran: “Robinson Dans Öğreniyor”

2 Haziran: “Dikkat Nine Çıkabilir” (İzmir Sanat Sahnesi’nde)

Bilet Bilgileri

İzBBŞT Sezon Sonu Şenliği’ndeki oyunların biletleri satışa sunuldu. Biletler, İzBBŞT gişelerinden ve kultursanat.izmir.bel.tr adresinden temin edilebilecek.

Tiyatroseverleri dolu dolu bir programla ağırlayacak olan İzBBŞT Sezon Sonu Şenliği’ni kaçırmayın!

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler

Exit mobile version