Sosyal Medya

İzmir

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Vasıf Çınar Bulvarı’na Yeniden Düzenleme

Paylaşım

tarih:

vasıf çınar bulvarı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda Vasıf Çınar Bulvarı’nı yeniden düzenliyor. Mevcut durumda tek yön olarak kullanılan bulvar, düzenleme sonrası çift yönlü hizmet verecek ve yol üzerindeki açık otopark kapasitesi de ikiye katlanacak.

Trafik Rahatlatma Çalışmaları

Kent trafiğini rahatlatmak amacıyla yeni yol ve kavşak düzenlemeleri yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Vasıf Çınar Bulvarı’nda kapsamlı bir çalışma başlattı. Lozan Meydanı’ndan Cumhuriyet Bulvarı’na tek yön gidiş olarak kullanılan Vasıf Çınar Bulvarı, bir şerit gidiş, bir şerit geliş çift yön olacak şekilde yeniden düzenlenecek. Bu değişiklikle, Cumhuriyet Bulvarı yönünden gelen araçlar Şair Eşref Bulvarı’na rahatlıkla ulaşabilecek.

vasıf çınar bulvarı

Çalışmaların Başlangıcı ve Tamamlanma Süreci

İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar, ilk olarak Plevne Bulvarı’ndan Vasıf Çınar Bulvarı’na dönüş kavşağında başladı. Bulvar, kavşak, şerit, otopark ve sinyalizasyon çalışmalarının ardından haziran ayı içinde çift yön hizmet vermeye başlayacak.

Otopark Kapasitesi Artırılıyor

Bulvar üzerindeki mevcut bisiklet yolu, yoğun olarak kullanılmadığı için kaldırılacak ve Vasıf Çınar Bulvarı’ndan Cumhuriyet Bulvarı yönünde yolun sağ tarafında bulunan açık otopark alanı, bisiklet yolunun bulunduğu sol tarafa kaydırılacak. Araçların yatay parklandığı mevcut düzenleme, araçların dikey park edeceği şekilde değiştirilecek. Yeni düzenleme ile bulvar üzerindeki otopark kapasitesi 45 araçtan 93 araca çıkarılacak. Ayrıca otoparkta engelli araçları için 3 araçlık yer ayrılacak.

Bu düzenlemelerle birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi, hem trafik akışını rahatlatmayı hem de otopark kapasitesini artırarak vatandaşlara daha iyi hizmet sunmayı hedefliyor.