Genel

İzmir Çiğli Kent Lokantası Açıldı: 4 Çeşit Yemek 50 TL

Paylaşım

tarih:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, seçim döneminde verdiği sözlerden biri olan Kent Lokantası’nın ikinci şubesini Çiğli Maltepe Mahallesi’nde hizmete açtı. Ekonomik krizde İzmirlilerin sağlıklı, lezzetli ve uygun fiyatlı yemeğe ulaşmasını sağlamak amacıyla ilk şubesi tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda açılan Kent Lokantaları, kent genelinde yaygınlaştırılacak.

İkinci Şube Çiğli’de Hizmette

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ekonomik kriz döneminde yurttaşların sağlıklı ve uygun fiyatlı yemeğe erişimini kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirdiği Kent Lokantası projesinin ikinci şubesini Çiğli Maltepe Mahallesi’nde açtı. Lokanta, hafta içi saat 11.30’dan itibaren hizmet verecek ve dört çeşit yemekten oluşan menüyü 50 TL’den sunacak.

Yerel Halktan Teşekkür

Çiğli Maltepe Mahallesi Muhtarı Ramazan Arslan, Kent Lokantası’nın açılışında Başkan Tugay’a teşekkür ederek, “Dar gelirli vatandaşlarımız için bu hizmet çok önemli. Dışarıda yemek artık çok pahalı. Başkanımıza bu olağanüstü iş için teşekkür ediyorum” dedi.

Emekliler ve Öğrenciler İçin Büyük Fırsat

Kent Lokantası, dengeli ve lezzetli menüsü ile özellikle emekliler ve öğrenciler için büyük bir avantaj sağlıyor. Emekli yurttaş Fikret Karadağ, “Bu lokantanın açılmasından çok memnunuz. Özellikle bizim gibi emekliler için çok iyi oldu” dedi. Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi Oğuz Benger ise “50 liraya dört çeşit yemek yiyoruz. Ekonomik olarak bizi çok rahatlatıyor” ifadelerini kullandı.

Menü Sağlıklı ve Doyurucu

Kent Lokantası’nın menüsü, gıda mühendisleri tarafından özenle belirleniyor. Fiks menüde çorba, ana yemek, yardımcı yemek ve tatlı veya meyve gibi seçenekler bulunuyor. İzmir’in doğal kaynak suyu Bademsu ve Halk Ekmek de menünün bir parçası olarak sunuluyor.

Kent Genelinde Yaygınlaştırılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kent Lokantalarını özellikle öğrenciler, çalışanlar ve emeklilerin yoğun olduğu bölgelerde yaygınlaştırmayı planlıyor. Bu sayede daha fazla yurttaşın sağlıklı ve uygun fiyatlı yemeğe erişimi sağlanacak.

Dr. Cemil Tugay, bu projeyle İzmirlilerin yaşam kalitesini artırmayı hedeflediklerini belirterek, “Kent Lokantaları projesiyle hem ekonomik krizin etkilerini azaltmayı hem de sağlıklı beslenmeyi teşvik etmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler

Exit mobile version