Ekonomi

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzelbahçe Kampüsü’nün Temeli Atılıyor

Paylaşım

tarih:

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzelbahçe Kampüsü’nün temelini 12 Haziran Çarşamba günü atacaklarını açıkladı. Özgener, “Tamamlandığında 2 milyar Türk Lirası’nı bulması beklenen yatırım maliyeti ile ülkemizde bugüne kadar bir üniversite tarafından tek seferde yapılan en büyük yatırım olması planlanan yeni kampüsümüzün temelini, 12 Haziran Çarşamba günü saat 17.00’de hep birlikte atarak, bu ortak hayalimizin en önemli aşamasını gerçekleştireceğiz” dedi.

İsrail’in Saldırıları Kınandı

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Selami Özpoyraz başkanlığında gerçekleşti. Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, açılış konuşmasında İsrail’in sivillere yönelik saldırılarını kınayarak, “7 Ekim’den bu yana İsrail’in sivil-kadın-çocuk ayrımı gözetmeksizin düzenlediği ve bizim de ilk günden bu yana kınadığımız saldırılar, Rafah kentinde yaşananlarla çok daha büyük bir boyuta ulaşarak dünya genelinde yankı buldu. Bölgede yaşananları endişe ile takip ediyor, 7’den 70’e bütün sivil halkın yaşadığı vahşeti büyük bir utançla izliyoruz. Yaşananları yalnızca bir savaş, politik bir mesele olarak görmek imkansız. Yıllar sonra bile unutulamayacak, hafızalarımıza kazınan bu görüntüler insanlık adına endişe verici” dedi.

Ekonomik Beklentiler ve Enflasyon

Ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özgener, “Merkez Bankası’nın belirttiği gibi, enflasyonun Mayıs ayında tepe noktasına ulaştıktan sonra, iç talebin kontrol edilmesiyle, yılın geri kalanında düşmesi bekleniyor. Tüketim ithalat kalemindeki yavaşlamanın hızlanması ve ithalat baskısının hafiflemesi gerekiyor. Enflasyonun hızlı düşüşünü sağlamak için atılacak adımlar ve sıkı para politikasının inandırıcılığı bu nedenle önemli” diye konuştu.

Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele

Özgener, kayıt dışı ekonominin kontrol altına alınması gerektiğini vurgulayarak, “Kayıt dışı olan her şeyin bedelini, işini düzgün yapan bizler ödüyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığımız da bütçe dengelerini kontrol etmek adına kayıt dışı ekonominin azaltılmasını birinci öncelik olarak görüyor. Bu nedenle bütçedeki açığı gidermek için kayıt dışı kazançların tespit edilmesi ve vergilendirilmesi önemli” dedi.

Sokak Hayvanları İçin Kısırlaştırma Seferberliği

Sokak hayvanlarına ilişkin yasa tasarısını değerlendiren Özgener, “Hükümetimizin sokaklardaki başıboş hayvanların yaratabileceği tehlikelerin önüne geçmek için çözüm yolu aramasını olumlu karşılıyoruz. Ancak bu, hayvanların uyutulması olmamalı. Karşıyaka Belediye Başkanımız Sayın Yıldız Ünsal’ın ‘kısırlaştırma seferberliği’ çağrısını destekliyorum. Kontrolsüzce artan sokak hayvanlarının yarattığı tehlikenin, etkin bir kısırlaştırma uygulamasıyla çözüme kavuşacağına inanıyorum” dedi.

Erol Eroğlu’na Şeref Sertifikası

Toplantıda, İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Erol Eroğlu, “TOBB 10. Yıl Hizmet Şeref Sertifikası”nı Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ve Meclis Başkanı Selami Özpoyraz’dan aldı.

Bu önemli gelişmeler ışığında İzmir, hem eğitim alanında büyük bir yatırıma ev sahipliği yapmaya hazırlanırken, hem de toplumsal ve ekonomik meselelerde aktif bir rol oynamaya devam ediyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler

Exit mobile version