İzmir

İzmir Halk Ekmek’ten Çölyak Hastalarına Özel Ekmek Müjdesi

Paylaşım

tarih:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Halk Ekmek Fabrikası’nda sadece çölyak hastalarının tüketebileceği özel bir ekmek üretmeye başladı. Bu yeni ürün, 10 Haziran itibariyle satışa sunuldu. Fenilketonüri (PKU) hastaları ise mevcut glütensiz ekmekten faydalanmaya devam edebilecek.

https://ishaber.net/wp-content/uploads/2024/06/izmir-halk-ekmek-glutensiz-ekmek.mp4

Halk Ekmek Fabrikası Müdürü Ali Kalmış, “2010 yılından beri glütensiz ekmek üretiyoruz, ancak bu ürün hem fenilketonüri hem de çölyak hastalarının ortak kullanımına yönelikti. Çölyak hastalarının haklı talepleri üzerine, sadece onların tüketebileceği yeni bir ekmek geliştirdik. 10 Haziran’da satışa başladık” dedi.

Yeni ürün, çölyak hastalarına özel olarak formüle edildi. Mevcut glütensiz ekmekte protein kullanamıyorken, çölyak hastaları için bu durumun geçerli olmadığını belirten Kalmış, “Çölyak hastaları, ‘Siz bunu farklı üretirseniz seviniriz’ dediler. Üç aylık AR-GE çalışmaları sonucunda yeni bir reçete oluşturduk. İnsanlar çok memnun kaldılar. Yeni ürünün tadı, kokusu ve görüntüsü çok beğenildi. Fenilketonüri hastaları ise mevcut ekmeği almaya devam edecek. Yeni ürünümüz, mevcut ekmekle aynı fiyattan, yani 25 TL’den satılacak” diye konuştu.

Halk Ekmek Fabrikası, ekonomik zorluklara rağmen halka ucuz ve sağlıklı ekmek sunmayı sürdürüyor. Günlük üretilen 120 bin ekmek, 93 Halk Ekmek büfesi aracılığıyla vatandaşlara ulaştırılıyor. 210 gramlık normal ve kepekli ekmekler 5 lira, 450 gramlık tam buğday unlu ve çavdar ekmekleri 18 lira, 450 gramlık glütensiz (fenilketonüri) tost ve hamburger tipi ekmek 25 lira, 1 kilogramlık karakılçık ekmeği ise 50 lira fiyatla satışa sunuluyor. Yeni glütensiz (çölyak) tost ve hamburger tipi ekmek de 25 lira fiyatla raflarda yerini alacak.

Çölyak ve fenilketonüri hastaları için iki tip glütensiz ekmek üretiliyor: tost ve hamburger. Glütensiz ekmek çeşitleri ve karakılçık ekmeği, Halk Ekmek büfelerinden ve Grand büfelerinden temin edilebiliyor. Ayrıca kargo ile de vatandaşlara ulaştırılıyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler

Exit mobile version