Sosyal Medya

İzmir

İzmir Ticaret Borsası Başkanı Kestelli’den Çiftçiler Gününe Özel mesaj

Paylaşım

tarih:

İzmir Ticaret Borsası

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kestelli, mesajında, tüm ülkelerin tarımda kendi kendine yeterli olabilme hedefini stratejik bir öncelik olarak benimsediğini vurguladı. Tarıma yönelik kaynakların artmasıyla birlikte büyük sermayenin sektöre olan ilgisinin de her geçen gün arttığına dikkat çekti.

Kestelli, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Tarım, yeniden geçmişteki parlak günlerine dönüyor. Bizim de Cumhuriyet’in kuruluş yıllarındaki gibi tarımın önemini kavramamız gerekiyor. Tarım, geleceğin en önemli sektörlerinden biri olacak.”

Üretim artışını sağlamanın en etkin yolunun bilişim teknolojilerini daha etkin kullanmak olduğunu belirten Kestelli, devlet desteklerinin bu alanda daha yoğun, etkin ve planlı bir şekilde kullanılması gerektiğini vurguladı. Kestelli, çiftçilerin, üreticilerin, tüccarların, sanayicilerin, sivil toplum örgütlerinin ve devlet mekanizmalarının bir araya gelerek büyük bir dönüşüm hamlesi başlatması gerektiğini ifade etti. Ayrıca gençlerin tarımsal üretimin içine çekilmesinin önemine de değindi.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir