Sosyal Medya

İzmir

İzmir’de Kadınlara Özgüven ve Beceri Kazandıran Mor Makas Dikiş Kursu

Paylaşım

tarih:

izmir kadınlar öğrenerek özgürleşiyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Çalışmaları Şube Müdürlüğü ve Meslek Fabrikası iş birliğiyle hayata geçirilen Mor Makas Dikiş Kursu, kadınlara yeni beceriler kazandırarak ekonomik özgürlüklerine katkı sağlıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Anahtar Kadın Çalışmaları Bütüncül Hizmet Merkezi’nde düzenlenen kurs, her çarşamba, perşembe ve cuma günleri 09.30-14.30 saatleri arasında veriliyor.

Yeni Beceriler ve Ekonomik Özgürlük

Kadınların dikiş dikmeyi öğrenerek kendi giysilerini dikmeyi ve ürettikleri kıyafetleri satarak gelir elde etmeyi hedeflediği kurs, büyük ilgi görüyor. Üçüncü kez düzenlenen kurs, bugüne kadar 270 kadına ulaştı. Bu dönem ise 25 kadın kursiyer, 140 saat sürecek olan 8 haftalık eğitim alacak. Kadın Çalışmaları Şube Müdürlüğü, kadınların çocuklarını güvenle bırakabileceği bir kreş de sunarak, kursiyerlerin tüm ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyor.

izmir kadınlara kurs

Kadın Odaklı Çalışmalar

Anahtar Kadın Çalışmaları Bütüncül Hizmet Merkezi Sorumlusu Dilek Aksoy, kursa olan yoğun ilgiyi vurgulayarak, “Kadınlar dikiş dikmeyi çok seviyor. Kayıtlarımız üç günde doldu. Kursa gelen kadınlar kendilerine ve çocuklarına kıyafet dikmeye başlıyor. Ayrıca gelir elde etmek için gelenler de var. Kursumuz sertifikalı olduğu için katılan kadınlar tekstil atölyelerinde de çalışmaya başlayabiliyor” dedi.

Uzman Eğitmenler

Giyim Öğretmeni Serpil Çetin, 42 yıllık deneyimiyle kursiyerlere temel giyim üretim bilgilerini aktarırken, kadınların heves ve istekle çalıştığını belirtti. Çetin, “Ortamımız gayet güzel. Kadınlar çok hevesli ve istekli çalışıyorlar” dedi.

Kursiyerlerin Deneyimleri

18 yaşındaki kursiyer Duygu Doğan, psikoloji ve moda tasarımı arasında tercih yaparken modaya olan ilgisini sürdürmek için kursa katıldığını belirtti. Doğan, “Burada kalıp çıkarmayı ve dikiş dikmeyi öğrenmek, ürettiğim ürünleri satmak istiyorum” dedi.

58 yaşındaki kursiyer Gönül Erbeken ise, “Eşime ekonomik açıdan yardımcı olmak ve kafamı dağıtmak istiyordum. Burası benim için büyük bir şans oldu. Öğretmenimiz dersleri çok güzel anlatıyor. Allah izin verirse bir şeyler üretip para kazanmak istiyorum” diye konuştu.

60 yaşındaki Mukaddes Karasu da dikiş bilgilerini pekiştirmek için kursa katıldığını belirterek, “Kurstan çok memnunum. Dikiş dikmeyi çok seviyorum ama bu bilgimi biraz daha pekiştirmek istiyorum. Öğretmenimizden, buradaki imkânlardan çok memnun kaldım” dedi.

Sonuç

Mor Makas Dikiş Kursu, İzmirli kadınlara yeni beceriler kazandırarak hem ekonomik özgürlüklerine katkı sağlıyor hem de sosyal bir ortam sunuyor. Kadınların kendi giysilerini dikmeyi öğrenmeleri ve ürettikleri kıyafetleri satma fırsatı bulmaları, kursun en önemli kazanımları arasında yer alıyor.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir