İzmir

İzmir’de Orta Gelir Grubuna Yönelik Sosyal Konut Projesi: İşte Detaylar

Paylaşım

tarih:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’nun (İEKKK) 128’inci toplantısında seçim vaatleri arasında bulunan sosyal konut projesine değindi. İlçe belediye başkanları ile potansiyel alanları belirlemek için görüşmelere başladıklarını belirten Başkan Tugay, “Orta gelir grubuna hitap eden mütevazı konutlara ihtiyacımız var. Altyapısı, ulaşımı, sosyal donatı alanlarıyla nitelikli yaşam alanları yaratarak daha sağlıklı bir kentleşme planlıyoruz” dedi.

Nitelikli Yaşam Alanları ve Sağlıklı Kentleşme

Toplantıda, İzmir Ekonomi Üniversitesi Yaratıcı Ekonomi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Gözde Çeviker Çınar ve İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Alp Avni Yelkenbiçer, “İzmir Girişim Sermayesi Fonu” hakkında sunum yaptı. Başkan Tugay, bu fonun doğru yapılandırılması ve profesyonel yönetimle İzmir’e büyük katkılar sağlayacağını ifade etti.

Sosyal Konut Projesinin Detayları

İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Banu Dayangaç, İzmir’in kuzey bölgesinin planlama sürecine ilişkin sunum yaptı. Başkan Tugay, “Bu bölgede yeni yapılan organize sanayilerde, serbest bölgelerde çalışacak insanların aynı zamanda yerleşeceği, işe gidip gelmekte zorluk çekmeyeceği, mesafenin kısalacağı yeni yerleşim birimleri oluşturmak istiyoruz. Bu bölgeler altyapısı, ulaşımı, çevreye olan etkileri, su ve enerji ihtiyaçlarıyla iyi planlanmış sosyal konut niteliğinde olmalı” dedi.

İlçe Belediyeleri ile Koordineli Çalışma

İlçe belediyeleriyle koordineli çalıştıklarını vurgulayan Başkan Tugay, “İzmir’de pek çok yeni alt yerleşim birimi oluşturmak istiyoruz. İlçe belediye başkanı arkadaşlarımızla sık sık konuşuyorum ve potansiyel alanları belirlemelerini istedim. Henüz erken dönemdeyiz ama bu bakış açısıyla İzmir’e yeni konutlar kazandırma konusunda çok istekliyiz. Kuzey aksta özellikle sanayi bölgelerinden kaynaklanan, onları besleyecek yeni yerleşim yerlerine ihtiyaç var. Yerleşim bölgesi olmaması gereken alanları da koruyarak planlama yapmalıyız” dedi.

Orta Gelir Grubuna Hitap Eden Mütevazı Konutlar

Başkan Tugay, “Konut yapan herkes lüks konut yapmaya çalışıyor. Lüks konutlar yüksek maliyetli, dolayısıyla alım gücü olmayan insanlar için almak ya da kiralamak sorunlu hale geliyor. Orta gelir grubuna hitap eden mütevazı konutlara ihtiyacımız var. Nitelikli yaşam alanları yaratarak daha sağlıklı bir kentleşme planlıyoruz” diye ekledi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler

Exit mobile version