Sosyal Medya

İzmir

İzmir’de Toplu Ulaşım Ücretlerine Zam: Yeni Fiyatlar 24 Haziran’da Yürürlükte

Paylaşım

tarih:

izmir toplu ulaşım hizmetleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), kent içi toplu ulaşım ücret tarifesinde güncelleme yaptı. Yeni tarife, 24 Haziran Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak. Tam biniş ücreti 17,5 TL olarak belirlendi. Öğrenci biniş ücreti ise 7,5 TL ile sembolik düzeyde tutuldu ve aktarma ücreti alınmayacak.

Toplu Ulaşım Ücretleri Güncellendi

UKOME’nin aldığı kararla, ESHOT, İZULAŞ, İZTAŞIT, İZDENİZ, Metro, Tramvay ve İZBAN’da uygulanacak yeni toplu ulaşım ücret tarifesi, 24 Haziran’dan itibaren geçerli olacak. Tam biniş ücreti 17,5 TL’ye yükseltilirken, öğretmen tarifesi sabit tutuldu. Öğrenciler toplu ulaşımdan 7,5 TL’ye yararlanacak ve aktarma ücretlerinden muaf olacak. Ayrıca, 60 yaş biniş ücreti 15,50 TL olarak belirlendi.

Öğrenciler İçin Özel Düzenleme

Öğrenciler, ilk aktarmadan sonra ücret ödemeyecek. Tam tarifede, ilk aktarma 8,78 TL, ikinci aktarma ise 4,42 TL olacak. Öğretmenler için ilk aktarma 5,76 TL, ikinci aktarma 2,88 TL olarak belirlendi. 60 yaş kartı sahipleri ise ilk aktarmada 7,76 TL, ikinci aktarmada 3,88 TL ödeyecek.

Halk Taşıt Uygulaması Devam Ediyor

Günün belirli saatlerinde yüzde 50 indirimli ulaşım sağlayan “Halk Taşıt” uygulaması, tam biniş için 8,75 TL, öğretmen için 5,76 TL, 60 yaş için 7,75 TL ve öğrenci için 3,75 TL olarak güncellendi. Aktarma ücretleri de indirimli saatlerde tam biniş için 4,39 TL, ikinci aktarma için 2,21 TL olacak.

Feribot Tarifesi ve Sefer Programları

İZDENİZ’in Bostanlı-Üçkuyular feribotlarında araç biniş ücretleri güncellendi. Motosiklet geçişi 45 TL, otomobil 110 TL, orta sınıf araçlar 260 TL, otobüs-kamyon 560 TL, TIR 975 TL oldu. Araçlardaki yolculardan ücret alınmayacak. Yaz aylarındaki yoğunluk nedeniyle, cumartesi ve pazar günleri 19.30 – 23.00 saatleri arasında feribot seferleri 15 dakikada bir yapılacak.

Baykuş Seferlerinde Düzenleme

İZDENİZ, Karşıyaka ve Alsancak iskeleleri arasında çarşamba, cuma ve cumartesi günleri yapılan Baykuş seferlerinde değişiklik yaptı. Çarşamba seferleri kaldırılırken, cuma ve cumartesi günleri Karşıyaka’dan 23.45 ve 00.45’te, Alsancak’tan 00.05 ve 01.05’te seferler devam edecek.

Başkan Tugay’dan Açıklama

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Vatandaşlarımızın ulaşım masraflarını mümkün olduğunca düşük tutmak için çalışıyoruz. Özellikle öğrencilerimize yönelik düzenlemelerle onların bütçelerine katkı sağlamak istiyoruz. Yeni tarifemiz İzmir’e hayırlı olsun,” dedi.

Bu güncellemelerle İzmir’deki toplu ulaşım, vatandaşlar için daha erişilebilir ve ekonomik hale getirilmeye çalışılıyor.