İzmir

İZSU Genel Müdürlüğü, Foça’nın Su Sorununu Çözüyor

Paylaşım

tarih:

Foça’nın uzun yıllardır süren su sorunu, İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün yaptığı yatırımlarla çözüme kavuştu. Foça sakinleri, İZSU’nun içme suyu yatırımları sayesinde bu yaz su sıkıntısı yaşamadıklarını ve artık su depolarına ihtiyaç duymadıklarını belirtti. İZSU, Yeni Foça’yı da kesintisiz suyla buluşturacak olan altyapı çalışmalarını kısa sürede tamamlamayı hedefliyor.

Kesintisiz Su İçin Büyük Yatırım

İZSU Genel Müdürlüğü, özellikle yaz aylarında nüfusu artan yerleşim yerlerindeki su sorunlarını çözmek ve şebekedeki kayıpları en aza indirmek amacıyla altyapı yenileme çalışmalarına devam ediyor. Foça’da yapılan içme suyu yatırımları sayesinde, geçmiş yılların aksine bu yaz susuzluk yaşanmadı. Eski Foça kesimi kesintisiz suya kavuşurken, Yeni Foça’nın şebeke altyapısının yenileme çalışmaları da sürüyor.

100 Milyon Liralık Yatırım

İZSU, ekonomik ömrünü tamamlamış içme suyu hatlarını yenilerken, Foça’nın Ilıpınar Mahallesi’ndeki çalışmalarını da tamamlamak üzere. Bu çalışmalarla su kayıp kaçak oranının asgari seviyelere indirilmesi hedefleniyor. Foça Teknik Amiri Erkin Tepe, “Yeni Foça’nın iletim hattı imalatlarının yüzde ellisi tamamlandı. Yaz sonunda bölgenin içme suyu iletim hattını tamamen yenilemiş olacağız” dedi. Foça’ya kesintisiz su sağlamak için yapılan yatırımların toplamı 100 milyon TL’yi geçti.

Foça İçme Suyu Arıtma Tesisi

Foça İçme Suyu Arıtma Tesisi, yaklaşık bir yıldır bölgeye hizmet veriyor. İZSU’da görevli Kimya Mühendisi Gizem Dağlı, “Tesisimiz Foça ilçesinin tamamına hizmet veriyor ve yaz aylarında artan nüfus da dikkate alınarak yaklaşık 150 bin kişiye hizmet verme kapasitesine sahip” dedi. Tesis, Avrupa standartlarında su üretimi yaparak, bölge halkına kaliteli ve kesintisiz içme suyu sağlıyor.

Foçalıların Memnuniyeti

Foça Fevzipaşa Mahalle Muhtarı Yalçın Girgin, İZSU’nun yatırımları sayesinde mahallelerinin artık susuz kalmadığını belirtti. “Bu yaz özellikle vatandaşlarımızdan olumsuz bir şikayet almadık. Eskiden suda azalmalar olurdu, şimdi bu sorunumuz tarihe karıştı” dedi.

40 yıldır turizm işiyle uğraşan Süleyman Çağlan, “İZSU’dan çok memnunuz. Daha önce su kesintileriyle çok zor durumdaydık, şimdi ise bu sorun tamamen çözüldü” ifadelerini kullandı.

Foça sakini Fatma Balta ise, “Eskiden yazın sularımız doğru düzgün akmazdı, şimdi sularımız çok güzel tazyikli akıyor” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

İZSU Genel Müdürlüğü’nün yaptığı bu önemli yatırımlar, Foça’nın su sorununu çözerek bölge halkına büyük bir rahatlık sağladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, su altyapısına yaptığı yatırımlarla bölgedeki su kalitesini artırmayı ve vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmeyi hedefliyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler

Exit mobile version