İzmir

İZSU’dan Atık Su Kanalları Temizliği

Paylaşım

tarih:

Havaların ısınmasıyla birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, metropol ilçelerdeki atık su kanallarının bakım, onarım ve temizliğine tüm hızıyla devam ediyor. İZSU ekipleri, 75 gün içinde 7 bin metreküp teressübat (tortu) topladı. Bu çalışmalar, koku sorununu ve yağmur suyu taşkınlarını önlemeyi hedefliyor.

Yoğun Temizlik Çalışmaları

İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri, Mart ayından bu yana atık su kanallarının bakım ve onarımını sürdürüyor. Toplanan 7 bin metreküp teressübat ile yaz aylarında hava sıcaklıklarından kaynaklanan koku sorunu ve kış aylarında aşırı yağışlarla oluşabilecek taşkınların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Güney Bölgesi Temizliği

Harita Teknikeri Umut Özdemir, güney bölgesindeki çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

  • İlçeler: Konak, Balçova, Narlıdere, Güzelbahçe, Buca, Karabağlar ve Gaziemir.
  • Hedef: 24 bin 150 metreküp teressübat temizlemek.
  • Çıkarılan Malzeme: 4 bin 500 metreküp.
  • Temizlenen Bölgeler: Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, Güzelbahçe deniz çıkışları, Narlıdere ve Halkapınar Metro Aktarma İstasyonu.
  • Öncelikli Bölgeler: Kemeraltı, Basmane Meydanı, Gaziler Caddesi, Mehmetçik Bulvarı, Fahrettin Altay Meydanı, Gaziemir 40 Sokak.

Özdemir, geri dönüşümü zor malzemelerin atık su kanallarına atılmaması gerektiğini belirterek şunları ekledi:

“Islak mendil, peçete, kâğıt hatta halı ve kilim parçaları gibi malzemeler çıkıyor. Bu malzemelerin ızgaralara atılmaması gerekiyor. Yaz mevsiminde, hatların içinde olan malzemeler koku yayıyor ve çevre ile insan sağlığını olumsuz etkiliyor.”

Kuzey Bölgesi Temizliği

İnşaat Yüksek Mühendisi Cemre Ateşli Atgın, kuzey bölgesindeki çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

  • İlçeler: Karşıyaka, Bayraklı, Bornova ve Çiğli.
  • Hedef: 25 bin metreküp teressübat temizlemek.
  • Çıkarılan Malzeme: 2 bin 500 metreküp.

Devam Eden Çalışmalar

İZSU ekipleri, kuzey ve güney bölgelerinde 5 ayrı ekip ve çok sayıda personelle temizlik çalışmalarını kamyon ve iş makineleri ile sürdürüyor. 2025 yılı Haziran ayına kadar devam edecek iş programı ile metropol ilçelerdeki hatlardan toplamda 49 bin 150 metreküp çamur ve balçık toplanması planlanıyor.

Temiz Çevre İçin Katkı

Yapılan çalışmalar, İZSU Genel Müdürlüğü’nün temiz çevre, temiz Körfez ve daha yaşanabilir bir İzmir hedeflerine ulaşmak için önemli katkılar sağlıyor. Bu kapsamda, metropol ilçelerdeki atık su kanallarının bakım, onarım ve temizliği tüm hızıyla devam ediyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler

Exit mobile version