Sosyal Medya

İzmir

Karşıyaka’da Trafik Rahatlatılıyor: Binaların Yıkımı Başladı

Paylaşım

tarih:

izmir şemikler trafik rahatlayacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka’nın Demirköprü ve Şemikler mahallelerinde trafik akışını rahatlatmak için çalışmalarına devam ediyor. Yol gövdesinde kalan ve yüzde yüz uzlaşı ile kamulaştırılan binaların yıkımına başlandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, bu bölgenin önemli sorunlarından birine müdahale ettiklerini belirterek, “Yıkım tamamlandığında yol genişleyecek ve Karşıyaka trafiği nefes alacak. Kent genelinde ulaşım yatırımlarımız sürüyor” dedi.

Trafiğe Nefes Aldıracak Yatırımlar

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde trafiği rahatlatacak ulaşım yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, Karşıyaka’nın Demirköprü ve Şemikler mahallelerinde yol gövdesinde kalan, araç ve yaya trafiğini zorlayan binaların yıkımına başlandı. Yüzde yüz uzlaşı ile kamulaştırılan 9 taşınmazın 8’i Karşıyaka Demirköprü 1671 Sokak’ta, 1’i ise Şemikler İZBAN Durağı karşısında bulunuyor.

Başkan Tugay Çalışmaları Denetledi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, yıkım çalışmalarını yerinde incelemek üzere bölgeye gitti. Başkan Tugay’a, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Zeki Yıldırım ve Çağatay Güç, Emlak Yönetimi Dairesi Başkanı İsmail Mutaf, Fen İşleri Dairesi Başkanı Özgür Ozan Yılmaz ve Kamulaştırma Şube Müdürü Turan Dilek eşlik etti. Yıkım çalışmalarını izleyen Başkan Tugay, bölgedeki yurttaşlarla da sohbet ederek bilgi aldı.

“Karşıyaka Trafiği Nefes Alacak”

Binaların yıkımının tamamlanmasıyla bu bölgedeki trafiğin daha rahat akacağını belirten Başkan Tugay, “Karşıyaka için önemli iki yol hattı. Arkadaşlarımız 9 binanın kamulaştırmasını yaptı. Uzlaşmaya varılarak mülk sahiplerine ödemeleri yapıldı. Bu bölgeyi ve yaşanan sıkıntıyı yakından biliyorum. O yüzden gecikmeden müdahale ettiğimiz alanlardan birisi. Kentin dört bir yanına yeni imar yolları kazandırıyoruz. Karabağlar’da şu an bağlantı yolları açmak için ekiplerimiz çalışıyor” dedi.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir