Genel

Konak Belediyesi’nden Gültepe, Gürçeşme ve Beştepeler’e Doğalgaz ve Kentsel Dönüşüm Müjdeleri

Paylaşım

tarih:

Konak Belediye Meclisi, Temmuz ayı ilk oturumunu Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirerek önemli kararlara imza attı. Meclis oturumunda konuşan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Gültepe, Gürçeşme ve Beştepeler bölgelerinde doğalgaz çalışmalarının bir an önce başlayabilmesi için hız verdiklerini duyurdu. Başkan Mutlu, “Komisyonlardan ricamız perşembe günü gerçekleştirilecek ikinci oturuma kadar çalışmayı bitirip oylamaya getirmeleri. Perşembe günü oylamadan sonra biz cuma günü İzmirgaz’la başlıyoruz” dedi.

Doğalgaz Çalışmaları Başlıyor

Özel Kalem Müdürlüğü’nden gelen önergeyi okuyan Başkan Mutlu, doğalgaz çalışmalarının bu hafta başlaması için komisyonlardan hızlı bir çalışma talep etti. Meclis kararının ardından İzmirgaz ile çalışmalara hemen başlanacak. Başkan Mutlu, “Komisyonlardan, önergeyi perşembe günü yapılacak ikinci oturuma yetiştirmelerini istiyoruz. Perşembe günü oylamadan sonra biz cuma günü İzmirgaz’la başlıyoruz” dedi.

Kentsel Dönüşüm ve Metruk Bina Yıkımları

Başkan Mutlu, kentsel dönüşüm çalışmalarının hızla devam ettiğini belirterek, metruk binaların yıkımının bu dönüşümün ilk adımı olduğunu vurguladı. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen metruk bina yıkımlarının düzenli olarak devam edeceğini ifade eden Mutlu, “Bir yandan kentsel dönüşüm çalışmalarımız sürüyor. Ama bu çalışmayı yaparken de bir yandan metruk binaları yıkıyoruz. Metruk binaların yıkımı önemli çünkü her türlü suça yataklık yapıyorlar. Konak’ı bu olumsuz kötü yapılaşmadan kurtaracağız ve yıkarak Konak’ı kurtaracağız, güzelleştireceğiz” dedi.

Kadın Cinayetleri ve Erkek Şiddetine Karşı Mücadele

Başkan Mutlu, geçtiğimiz günlerde yaşanan kadın cinayetlerine de değinerek, kadına şiddetle mücadelede sokaklarda ve meydanlarda olacaklarını belirtti. “Kadın cinayetinde ve erkek şiddetinde İzmir maalesef üst sıralarda. Bununla mücadele için bir yandan Gazeteciler Cemiyetiyle yürüttüğümüz bir çalışma var. Bundan sonra sokaklarda, meydanlarda bu konuyu gündemde tutarak, sığınma evlerini hızlıca açarak, kadınların sosyal hayatta, iş hayatında, toplumda güvenli bir şekilde yaşamasını sağlamak üzere çalışacağız” dedi.

İki Yeni Hizmet: İş’te Konak ve Mutluluk Kahvesi

Başkan Mutlu, 3 Temmuz’da İş’te Konak İstihdam Ofisi’nin ve 4 Temmuz’da Kemeraltı Abacıoğlu Han’da Mutluluk Kahvesi’nin açılışını yapacaklarını duyurdu. İş’te Konak, iş arayanların kendini geliştirmesi ve iş bulması için hizmet verecek bir istihdam ofisi olacak. Mutluluk Kahvesi ise ekonomik fiyatlarla kahve içilebilecek, bağış kütüphanesinden kitap okunabilecek bir mekan olarak hizmet verecek.

Kızılay Binası İçin Koşullar Beklenecek

Göztepe Mahallesi’nde bulunan, mülkiyeti Türkiye Kızılay Cemiyetine ait tescilli yapının Konak Belediyesi’ne 10 yıl süreyle intifa hakkı kurulmasına ilişkin meclis kararı ve ekli protokolün iptali oybirliğiyle kabul edildi. Başkan Mutlu, uygun koşullar oluştuğunda konunun yeniden gündeme alınacağını belirtti.

Madımak Anması

Başkan Mutlu, 2 Temmuz Madımak anmasının Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde saat 19.00’da gerçekleşeceğini duyurdu. “1993 yılında insanların diri diri yakıldığı, bir otelden çıkamadığı ve onları oradan saatlerce kurtaramadığımız çok acı bir gündü. Bizim de içinde olduğumuz bu anma yarın Türkan Saylan Kültür Merkezi’nin önünde saat 19.00’da gerçekleşecek. Kent Konseyimiz ve Alevi dernekleriyle beraber yapacağız” dedi.

Konak Belediye Meclisi’nde alınan bu önemli kararlar, Konak’ın daha yaşanabilir, daha güvenli ve modern bir şehir haline gelmesi yönünde atılan adımları gösteriyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler

Exit mobile version