İzmir

Konak Belediyesi Ücretsiz Psikososyal Destek Merkezi

Paylaşım

tarih:

Konak Belediyesi, Akın Simav Mahallesi 269 Sokak’taki tarihi binada ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti verecek olan Psikososyal Destek Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışta konuşan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, “Psikososyal Destek Merkezimiz, bundan sonra yapacağımız sağlıkla ilgili çalışmaların ilk adımı. Çok büyük sorunlardan bahsetmek mümkün; ekonomik krizin, işsizliğin getirdiği psikolojik sorunlarla yaşamak zor. Konaklıların bu sıkıntıları tek başına yaşamasını, tek başına aşmaya çalışmasını istemedik. On beş yaşını geçmiş herkesin randevu alarak gelebileceği bir merkezi oluşturduk” dedi.

Sosyal Belediyecilik Vurgusu

Konak Belediyesi’nin Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet verecek olan merkezin açılışında Başkan Mutlu, sosyal belediyecilik anlayışının önemine dikkat çekti. “Sosyal belediyecilik, toplumcu, halkçı belediyecilik diyerek çıktığımız yolda bu amacımıza uygun bir mekan açılışı için beraberiz bugün” diyen Mutlu, merkezin ilk etapta dört psikologla hizmete başlayacağını ve talebe göre uzman sayısının artırılacağını belirtti.

Sorunları Birlikte Aşma Çabası

Başkan Mutlu, ekonomik kriz ve işsizlik gibi büyük sorunların psikolojik etkileriyle baş etmenin zor olduğunu ifade ederek, “Konaklıların bu sıkıntıları tek başına yaşamasını, tek başına aşmaya çalışmasını istemedik. Bu merkezde on beş yaşını geçmiş herkes randevu alarak ücretsiz hizmet alabilecek” dedi. Ayrıca, merkezin hizmetleri arasında bireysel psikoterapi, çift terapisi, cinsel terapi ve travma terapisi de yer alacak.

Kapsamlı ve Ücretsiz Hizmet

Konak Belediyesi Psikososyal Destek Merkezi’nde dört psikolog görev yapacak ve merkezde hukuki destek de sağlanacak. İlk randevuda sosyologlar danışanlarla görüşerek sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel değerlendirme yapacak. İhtiyaç tespiti sonrası ev ziyareti, eşya ve gıda desteği, ev onarımları gibi hizmetler de sunulacak. Randevu almak için (0232) 484 22 91 numaralı telefondan mesai saatleri içinde başvuru yapılabilecek. Randevular, 09.00-12.00 ve 13.00-16.00 saatleri arasında birer saatlik dilimler halinde verilecek.

Katılım ve Destek

Açılışa, CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi, CHP İzmir İl ve Konak İlçe yöneticileri, gençlik ve kadın kolları üyeleri, Konak Belediyesi bürokratları ve meclis üyeleri, Konak Kent Konseyi yöneticileri, sivil toplum ve demokratik kitle örgütleri temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Mutlu, bu hizmetin Konak’taki herkese dokunmasını istediklerini belirterek, merkezin tüm ilçede yaygınlaşacağını söyledi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler

Exit mobile version