Sosyal Medya

İzmir

Konak Belediyesi’nden Kurban Bayramı’nda Dayanışma Çağrısı

Paylaşım

tarih:

Konak Belediyesi'nden Kurban Bayramı'nda Dayanışma Çağrısı

Kampanya Başlangıcı ve Amaç: Konak Belediyesi, Kurban Bayramı’nda hayırseverlerin kurban bağışlarını ihtiyaç sahibi vatandaşlara sıcak yemek olarak ulaştırmak için bir dayanışma kampanyası başlattı. “Eşit yurttaş, adil kent” ilkesiyle hareket eden Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, tüm Konaklıları bu dayanışmaya katılmaya davet etti.

Başkan Mutlu’dan Dayanışma Çağrısı: Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, dayanışmanın önemine vurgu yaparak, “Bayram, paylaşmaktır. Olanın, olmayana verdiği, küslerin barıştığı birlik ve beraberlik günleridir. Bu vesileyle Konak Belediyesi olarak kurban eti bağışlarınızı topluyor, sofralara sıcak yemek olarak ulaştırıyoruz. Eşit yurttaş, adil kent, diyerek çıktığımız yolda, tüm Konaklı komşularımızı bayram sevinci yaşadığımız bu özel günlerde bir arada olmaya; bu güzel dayanışmayı birlikte yaşamaya davet ediyoruz” dedi.

Bağış Süreci ve İletişim: Konak Belediyesi’nin Kurban Bayramı bağışlarının en doğru şekilde yerini bulması için başlattığı dayanışma kampanyası ile hayırseverlerin bağışları, ihtiyaçlı ailelerin sofrasına sıcak yemek ikramı olarak ulaştırılacak. Kurban bağışı yapmak isteyen hayırseverler, (0232) 425 04 34 numaralı telefondan belediye yetkililerine ulaşarak başvuruda bulunabilirler. Görevli personel, kurban etlerini belirtilen adresten alarak soğuk hava deposuna teslim edecek.

Hazırlık ve Dağıtım: Bağışlanan kurban etleri, Konak Belediyesi’nin aşevinde hijyenik şartlarda kavurma olarak pişirilip servise hazırlanacak. Yanında pilav da ikram edilecek olan kavurmalar, Konak Belediyesi’nin gıda kolisiyle birlikte bayram boyunca ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Sonuç ve Katkılar: Bu organizasyon sayesinde, kurban bağışı yapan hayırseverler, bağışlarının gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştığından emin olacak ve onlarca aile de bayram sofrasında çocukları ve sevdikleriyle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşayacak. Konak Belediyesi, bu dayanışma hareketiyle toplumsal birlik ve beraberliği pekiştirmeyi hedefliyor.