Sosyal Medya

İzmir

Konak Belediyesi’nin Spor Kursları Büyük İlgi Görüyor

Paylaşım

tarih:

konak belediyesi spor kursları

Konak Belediyesi’nin çocuklar ve kadınlar için düzenlediği spor kursları yoğun ilgi görüyor. 6-13 yaş aralığındaki çocukları futbol, voleybol, basketbol ve jimnastikle buluşturan Konak Belediyesi, kadınlar için ise aerobik, pilates ve aletli jimnastik kursları düzenliyor. Yaklaşık bin 500 vatandaşın faydalandığı kurslar yaz aylarında da kesintisiz devam edecek.

Çocuklar ve Kadınlar İçin Spor Kursları

Konak Belediyesi, düzenlediği kurslarla aktif yaşamı desteklemeye devam ediyor. Spor tesislerinde ve semt merkezlerinde 6-13 yaş aralığındaki çocuklara futbol, voleybol, basketbol ve jimnastik eğitimi veriliyor. Ayrıca, çocukların konsantrasyonlarını artırmak ve çok yönlü düşünme yeteneklerini geliştirmek amacıyla satranç kursları da düzenleniyor. Kadınlar için ise aerobik, pilates ve aletli jimnastik kursları sunuluyor. Bu kurslar, İzmir’in her yerinden spor yapmak isteyen yaklaşık bin 500 vatandaş tarafından yoğun ilgi görüyor ve yaz aylarında da kesintisiz olarak devam edecek.

Spor Kurslarının Verildiği Merkezler

Dokuz farklı merkezde düzenlenen spor kursları ile çocuklar ve kadınlar sporla buluşuyor:

  • Gültepe Atatürk Spor Tesisi: Futbol, basketbol ve voleybol kursları
  • Zafertepe Tarık Gencay Spor Tesisi: Futbol kursları
  • Dr. Saadettin Yağdıran Spor Tesisi: Futbol ve kadınlar için pilates kursları
  • Güzelyalı Spor Salonu ile Hilmi Değirmenci, Hatay, İsmetpaşa, Gültepe ve Zeytinlik Semt Merkezleri: Kadınlara yönelik aerobik ve pilates kursları

Ayrıca, Zeytinlik Semt Merkezi’nde 7 yaş çocuklar için satranç ve 5 yaş çocuklar için çocuk jimnastiği kursları da veriliyor.

Sosyalleşme ve Sağlıklı Yaşam

Kurslar hafta içi her sabah çocuklar için saat 10.30’da, kadınlar için ise 09.00’da başlıyor ve 18.00’e kadar devam ediyor. Uzman eğitmenler eşliğinde spor yapan kadınlar, güne zinde başlamanın yanı sıra sosyalleşme fırsatı da buluyor. 6-13 yaş aralığındaki çocuklar ise erken yaşta sporla tanışarak kendilerini çeşitli branşlarda geliştirme imkanı yakalıyor ve sporla iç içe bir yaşam sürmeyi alışkanlık haline getiriyor. Geleceğe sağlıklı nesiller yetiştirme hedefiyle hareket eden Konak Belediyesi’nin kursları, çocuklar kadar kadınlar tarafından da büyük ilgi görüyor.

Kayıtlar Devam Ediyor

Yetişkinler ve çocuklar için düzenlenen tüm branşlardaki kurslardan yaklaşık bin 500 vatandaş yararlanıyor. Gruplar halinde haftada iki gün düzenlenen kurslar yaz aylarında da aralıksız devam edecek. Yeni kayıt ve kurslar hakkında detaylı bilgi almak için 0232 482 10 39 numaralı telefondan Konak Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü’ne ulaşabilirsiniz.