İzmir

Konak’ta Çocuklar İçin Sokaklar Yeniden Oyun Alanı Oluyor

Paylaşım

tarih:

Konak Belediyesi, çocukların sokaklarda güvenle oyun oynayabilmesi ve geleneksel sokak oyunlarını yeniden canlandırmak amacıyla ‘Mutlu Çocuklar Sokağı’ etkinliklerini başlattı. Etkinliklerin ilk durağı, 1. Kadriye ve Mehmet Akif Mahalleleri oldu. Yaz tatili boyunca her hafta sonu farklı bir sokakta düzenlenecek bu etkinliklerle çocuklar, sokaklarda özgürce oyun oynama fırsatı bulacak.

İlk Durak: 1. Kadriye Mahallesi

‘Mutlu Çocuklar Sokağı’ etkinliklerinin ilki, 1. Kadriye Mahallesi 628 Sokak’ta gerçekleştirildi. Beştepeler Sosyal Tesisi önünde trafiğe kapatılan sokakta çocuklar, gün boyu süren çeşitli etkinliklere katıldı. Müziğin hiç durmadığı etkinlikte çocuklar dans edip eğlendi. Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu da çocukları yalnız bırakmayarak onların neşesine ortak oldu.

Çocuklar, çiçek dikim, çevre atık bilgilendirme, mask boyama, yüz boyama, patates baskılı bandana yapımı ve boncuk bileklik yapımı atölyelerine katılarak el becerilerini geliştirdi. Basketbol, voleybol ve badminton oynayan çocuklar, minyatür kale futbolda da gol atmanın keyfini yaşadı. Zeka oyunları yarışmasına katılan çocuklar, lego ve yapbozlarla yaratıcılıklarını geliştirdi. Ayrıca, ip atlama, hulahop çevirme, istop ve seksek gibi geleneksel sokak oyunları oynayarak eğlenceli bir gün geçirdi.

İkinci Durak: Mehmet Akif Mahallesi

Etkinliklerin ikinci günü ise Mehmet Akif Mahallesi Adalet Caddesi’nde gerçekleşti. Gültepeli çocuklar, bu etkinlikte doyasıya eğlendi. ‘Mutlu Çocuklar Sokağı’ her hafta sonu ilçenin başka sokaklarında düzenlenmeye devam edecek.

Başkan Mutlu: “Sokaklar Çocukların Oyun Alanı Olacak”

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, etkinliklerde çocuklarla bir araya gelerek onlarla oyunlar oynadı ve dans etti. Çocukların sokaklarda özgürce oynayabildiği bu etkinlikleri ilçenin tüm mahallelerine taşımayı hedeflediklerini belirten Başkan Mutlu, “Okullar kapandı ve çocuklar evlerde. Biz de mahallelere gelelim, oyunlarımızla, öğretmenlerimizle sokaklarımızı birer oyun alanına çevirelim dedik. Bundan sonra da Konak’ın bütün mahallelerinde sokakları, çocukların oyun alanına çevirmek üzere çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Konak Belediyesi’nin bu girişimi, çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimini desteklemek amacıyla büyük takdir topluyor. ‘Mutlu Çocuklar Sokağı’ etkinlikleri, yaz tatili boyunca çocuklara unutulmaz anlar yaşatmaya devam edecek.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler

Exit mobile version