Ekonomi

Kosova Başbakanı Albin Kurti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ı Ziyaret Etti

Paylaşım

tarih:

Kosova Cumhuriyeti Başbakanı Albin Kurti, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ı makamında ziyaret etti. Görüşmede, İzmir ve Kosova arasında kültür, turizm, spor ve ticaret alanlarında yapılabilecek iş birlikleri ele alındı.

Kosova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Agon Vrenezi, İstanbul Başkonsolosu Suzan Novobrdalija, İzmir Fahri Konsolosu Muharrem Toprak ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi İkinci Başkan Vekili Mehmet Atilla Baysak’ın da katıldığı ziyarette, İzmir’de yaşayan Balkan göçmenlerinin sayısının fazlalığı ve karşılıklı iş birlikleri gündeme geldi.

Tugay: Yatırımcılarla Bir Araya Gelebiliriz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Daha fazla iletişim halinde olmak istiyoruz. Size karşı çok yakın duygular besliyoruz. Her zaman iş birliği yapmaya hazırız. Biz burada yatırımcılarla iletişime geçebiliriz, bir araya gelip ziyaret edebiliriz. Bunun için planlama yapacağız” dedi. Tugay, İzmir’de yaşayan vatandaşların da Kosova’yı ziyaret etmekten memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

Kurti: Yatırımcılar İçin İyi Bir Ortam Var

Kosova Cumhuriyeti Başbakanı Albin Kurti, ülkesinde yatırımcılar için iyi bir ortam bulunduğunu belirterek, “Priştine’ye yatırımcılar gelebilir” ifadelerini kullandı. Kurti, Türkiye ile serbest ticaret anlaşmalarına sahip olduklarını da hatırlattı.

İzmir Diaspora Buluşması

Başbakan Albin Kurti’nin katılımıyla İzmir Ticaret Odası’nda düzenlenen “İzmir Diaspora Buluşması”nda konuşan Başkan Tugay, “Kendimi bundan sonra gönüllü Kosova İyi Niyet Elçisi olarak ilan edebilirim. Bu dostluğu sadece kültürel ve sosyal olarak değil ekonomik olarak da güçlendireceğiz” dedi.

Tugay: İzmir’de Balkan Kültürü ile İç İçe Yaşadık

Başkan Cemil Tugay, “İzmir, Balkanlar’dan Türkiye’ye göçen pek çok yurttaşa ev sahipliği yapıyor. İzmir için ‘Balkan şehri’ diyenler de çoktur. Eşim de bir Balkan göçmeni ailenin çocuğu. İzmir’de Balkan kültürü ile her zaman iç içe yaşadık. Bu nedenle Balkan ülkeleri ile ilgili olarak iyi haberler aldığımızda mutlulukla doluyoruz. Kosova, küçük bir ülke olmasına rağmen sahip olduğu değerlerle büyük bir ülke. Bu dostluğa sadece kültürel ve sosyal olarak değil ekonomik olarak da katkı sağlamamız gerekiyor” dedi.

Kurti’den Kosova Daveti

Başbakan Albin Kurti, Kosova dışında yaşayan vatandaşlarına seslenerek, “Kosova, Tiran ve İzmir arasında direkt uçuşlar başladı. Lütfen gelin ve Kosova’yı ziyaret edin. Kosova sadece benim değil, sizin için de bir vatandır. Sizi Kosova’ya bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler

Exit mobile version