İzmir

Kuğu Gölü Balesi İzmir 2024 Bornova Necdet Aydın Sahnesinde

Paylaşım

tarih:

2, 4, 7, 9, 11 Mayıs tarihlerinde İzmirli sanatseverlerle buluşacak.


İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), klasik bale repertuvarının en bilinen eserlerinden Kuğu Gölü Balesi’ni İzmirli izleyicilerle buluşturdu. Bornova Necdet Aydın Sahnesinde sahnelenen eser, Pyotr İlyiç Çaykovski’nin besteleriyle seyircilerin karşısına çıktı.

Eserde, Prens Siegfried ve Odette’nin romantik ve trajik aşk hikayesi anlatılıyor. İZDOB orkestrasını Şef Tolga Taviş, başkemancı Kemal Tören eşliğinde yönetti. Başrollerde Odette-Odile rolünde Cansu Polat, Prens Siegfried rolünde Çağın Özideş, Von Rothbart rolünde Boğaçhan Bozcaada, Kraliçe Prens Siegfried’in annesi rolünde Çisil Bozcaada ve öğretmen Wolfgang rolünde Altan Kılınç yer aldı.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk, Kuğu Gölü’nün sahnelenmesinin meşakkatli bir iş olduğunu belirtti. Sağtürk, eserin her temsilinde izleyiciye yeni deneyimler sunabilecek kadar zengin olduğunu vurguladı. Eserde dans, müzik, kostümler ve sahne tasarımı gibi pek çok öğenin dikkatle takip edilmesi gerektiğini ifade etti.

Kuğu Gölü Balesi, dünya genelinde bale repertuvarının en ikonik eserlerinden biridir ve İzmir’de sahnelenmesi, şehrin kültürel çeşitliliğini artırırken sanatseverlere unutulmaz bir deneyim sunuyor. Eserin hikayesi, müziği ve koreografisi, bale sanatının en çarpıcı unsurlarını bir araya getirerek izleyicilere duygu dolu anlar yaşatıyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler

Exit mobile version