Sosyal Medya

Manisa

Kula’da Jeotermal Seraya Su Sağlayacak Büyük Proje

Paylaşım

tarih:

kula proje jeotermal su

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula ‘Jeotermal Kaynaklı Teknolojik Sera Projesi’nin su ihtiyacını karşılamak amacıyla önemli bir adım attı. Enerji nakil hattı ve 3 bin 300 metrelik terfi hattının kurulacağı bu projeyle, jeotermal seraya sulama ve kullanma suyu sağlanacak.

Kula’da 50 bin metrekarelik alanda üretim yapılan Kula ‘Jeotermal Kaynaklı Teknolojik Sera Projesi’nde, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliği gerçekleştirdi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek ile Kula Belediye Başkanvekili Semra Gündüz, yıllık 2 bin ton domates üretilen serada ihtiyaç duyulan sulama ve kullanma suyunun temin edilmesi için bir protokol imzaladı.

Enerji nakil hattı ve 3 bin 300 metrelik terfi hattının yapılacağını belirten Başkan Zeyrek, bu çalışmayla Kula’nın tarımsal potansiyelinin ve seranın üretim kapasitesinin artırılmasının hedeflendiğini ifade etti.

Kula Belediye Başkanvekili Semra Gündüz ise protokolün Kula’ya hayırlı olmasını dileyerek, sağlanan destekler için Başkan Ferdi Zeyrek’e teşekkür etti. Gündüz, 3 bin 300 metrelik terfi hattının sulama ve kullanma suyu ihtiyacını karşılamak için önemli bir adım olduğunu belirtti.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir