Eğitim

LGS 2024 Tercih Sürecİ Başladı

Paylaşım

tarih:

28 Haziran 2024 – LGS kapsamındaki merkezi sınavla öğrenci alacak okulların bu yılki kontenjanları ve geçen yılki yüzdelik dilimleri e-Okul sistemi üzerinden açıklandı. Öğrenciler ve veliler, e-Okul üzerinden kontenjan tabloları ile 2023 yılı sınavla yerleştirmede oluşan en düşük ve en yüksek yüzdelik dilimleri inceleyebilecekler.

Karşılaştırma İmkanı

Öğrenciler, bu yıl sınavdaki kendi yüzdelik dilimlerini, okulların geçen yıl oluşan taban ve tavan yüzdelik dilimleri ile karşılaştırma imkanına sahip. Böylece, tercih yaparken daha bilinçli kararlar alabilecekler.

Yerel Yerleştirme Tercihleri

Ayrıca, yerel yerleştirme kapsamında sınavsız öğrenci alan okulların kayıt bölgelerine göre tercih tabloları da e-Okul üzerinden erişime açıldı. Bu tablolar, öğrencilerin yerel yerleştirme tercihlerinde rehberlik edecek.

Tercih Robotu Kullanıma Açıldı

Öğrencilerin tercihlerinde kolaylık sağlamak amacıyla tercih robotu da kullanıma sunuldu. Tercih robotu, istenen yüzdelik dilim aralıklarında hem il hem de ülke düzeyinde okul listeleri ve okullarla ilgili detaylı bilgiler sunuyor. Öğrenciler, okul türleri, il, ilçe ve 2023’e ait yüzdelik dilimlere göre arama yapabiliyor.

Yerleştirme Sonuçları

LGS yerleştirme sonuçları, 22 Temmuz’da açıklanacak. Bu tarihe kadar öğrenciler ve veliler, tercih robotu ve e-Okul sistemi üzerinden detaylı bilgi alarak tercihlerine yön verebilecekler.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler

Exit mobile version