Ekonomi

Lila Kağıt Halka Arz Ediliyor: Gelirin Yüzde 60’ı Yeni Yatırımlar İçin Kullanılacak

Paylaşım

tarih:

Lila Kağıt Genel Müdürü Alp Öğücü:

Halka arzdan elde edilecek gelirin yüzde 60’ını yeni yatırımlar ve kapasite artışı için kullanacaklarını açıkladı. Halka arz, Ak Yatırım ve Yapı Kredi Yatırım liderliğinde 30 Nisan ile 2-3 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek ve şirket, Borsa İstanbul’da “LILAK” kodu ile işlem görecek.

Lila Kağıt, 2006 yılında yüzde 100 Türk sermayesiyle kuruldu ve temizlik kağıdı üretimi, satışı ve dağıtımıyla faaliyet gösteriyor. Tekirdağ Ergene’de 300 bin metrekare alanda, yıllık 271 bin ton kapasiteyle çalışan firma, ürettiği kağıdın bir kısmını bobin olarak ihraç ederken, bir kısmını da kendi tesislerinde tuvalet kağıdı, havlu kağıt, peçete ve mendil gibi ürünlere dönüştürüyor.

Öğücü, şirketin halka arz başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandığını belirtti. Halka arzdan elde edilecek gelirin yüzde 60’ı yeni yatırımlar için kullanılacak. Örneğin, Erzurum’da bölgenin ilk temizlik kağıdı üretim tesisini kurarak kapasiteyi 306 bin tona çıkarmayı ve bölgenin istihdamına katkıda bulunmayı hedefliyorlar.

Öğücü, Lila Kağıt’ın yüzde 95’lik bobin kağıt ihracatı ve yüzde 28’lik konverting ürün ihracatı gerçekleştirdiğini, bu ihracatın Türkiye için önemli bir döviz girdisi sağladığını söyledi. Şirketin 2023’te 218 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini belirtti.

Halka arzdan elde edilecek gelirin kullanımına ilişkin detayları paylaşan Öğücü, gelirin yüzde 75’inin şirketin sermayesine yeniden katılacağını belirtti. Halka arz edilecek toplam payların yüzde 70’i yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 20’si yurt içi kurumsal yatırımcılara, yüzde 10’u ise yurt dışı kurumsal yatırımcılara tahsis edilecek.

Lila Kağıt, bu halka arzla birlikte hedeflerini daha da genişleterek Türkiye’yi temizlik kağıdı ihracatında lider ülkelerden biri haline getirmeyi amaçlıyor. Halka arz izahnamesinde, şirketin 5 milyar TL’yi aşan yatırım planlarına yer verildi. Alp Öğücü, bu halka arzın temel motivasyonlarından birinin, şeffaf ve hesap verebilir bir yapıyla yeni dönem hedeflerini gerçekleştirmek olduğunu ifade etti.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler

Exit mobile version