İzmir

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, İzmir’deki Yangına Müdahale Ediyor

Paylaşım

tarih:

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, İzmir’in Bornova ilçesi Beşyol Mahallesi yakınlarında başlayan orman yangınına müdahale etmek için bölgeye intikal etti. Yangını yerinde takip eden Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal, Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak 20 araç ile söndürme çalışmalarına destek verdiklerini söyledi. Beşyol Mahallesi sakinlerinden Mürvet İlgen ise alevlerin arasında kaldığını, kendisini Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekiplerinin kurtardığını belirterek, “Allah razı olsun” dedi.

Yangına Hızlı Müdahale

İzmir’in Bornova ilçesine bağlı Sarnıçköy’de saat 13.30 sıralarında başlayan yangın, Beşyol Mahallesi’ne ve ormanlık bölgeye sıçradı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın 11 itfaiye aracı ve 70 itfaiye personeli ile müdahale ettiği yangına, Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı da 20 araçla destek verdi. Ayrıca, İZSU Genel Müdürlüğü’nden 3, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’ndan da 2 olmak üzere toplam 16 araç yangın söndürme çalışmalarına katıldı.

Gürhan İnal: “Toplam 20 Araç ile Müdahale Ediyoruz”

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal, yangının söndürülmesi için yoğun çaba harcadıklarını belirtti. İnal, “Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı olarak İzmir’de başlayan yangına müdahalede bulunmaktayız. Sarnıç Mahallesi’nde 8 aracımız, Beşyol bölgesinde de 12 aracımız, toplamda 20 araçla müdahale ediyoruz. Aynı zamanda İzmir Orman Bölge Müdürlüğü itfaiye araçları, helikopterler ve uçaklarla müdahalesini sürdürüyor. Tüm personelimiz İzmir Sarnıç Mahallesi’ndeki evlerin yangından etkilenmemesi için çalışmalarına devam ediyor. Yangının Manisa’nın Yunusemre ilçesindeki Gökçeler Mahallesi’ne ulaşmaması için burada bir hat kurduk. Eğer rüzgarın şiddeti artmazsa yangını kısa süre içerisinde kontrol altına alacağımızı düşünüyorum” dedi.

Vatandaşların Görüşleri

Beşyol Mahallesi sakinlerinden Mustafa Bahşi, yangına hızlı müdahale eden ekiplere teşekkür ederek, “Büyükşehir Belediyemiz ve devletimizden Allah razı olsun. Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri seferber oldu. Sabuncubeli Tüneli’nin Beşyol tarafındaki girişinden çıkan yangın buraya kadar ulaştı. Allah’ın izniyle söndürmek üzereler. Bazı evler zarar görmüş olabilir ama net bir bilgimiz yok. Yemyeşil ormanlarımız yandı” dedi.

Yangından etkilenen Mürvet İlgen ise, alevlerin arasında kaldığını ve Manisa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldığını belirtti. İlgen, “Manisa Büyükşehir Belediyesi geldi ve evlerimizi kurtardı. Evimiz yanmak üzereydi. Her tarafa bakın, beni bile kurtardılar. Yangının içinden aldılar beni. Çok kötü olduk. Allah yardımcınız olsun inşallah. Allah eksik etmesin sizi başımızdan” diye konuştu.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler

Exit mobile version