Manisa

Manisa’da Sokak Hayvanları İçin Büyük Adımlar: Komisyon Üç Önemli Projeyi Hayata Geçiriyor

Paylaşım

tarih:

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde verilen önerge ile kurulan Sokak Hayvanları Komisyonu, Temmuz ayı toplantısını gerçekleştirdi. Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda, Veteriner Halk Sağlığı Daire Başkanlığı’nın oluşturulması, Gezici Hayvan Bakım ve Tedavi Aracı (Vetbüs) projesinin hayata geçirilmesi ve uluslararası standartlarda bir hayvan hastanesinin kurulmasına yönelik çalışmaların başlatılması kararlaştırıldı. Bu kararlar, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine alınacak.

Sokak Hayvanları Komisyonu’nun Çalışmaları

Sokak Hayvanları Komisyonu, Yunusemre ilçesinde yapımı devam eden Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Parkı ve Rehabilitasyon Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Ziyarette, Yuntdağı bölgesinde hayata geçirilecek olan merkez hakkında hayvan hakları savunucularından görüş ve öneriler alındı. Sivil toplum kuruluşlarının da önerileri dikkate alınarak, merkezin topluma fayda sağlayacak biçimde hizmete alınması yönünde fikir birliğine varıldı.

Üç Önemli Proje

  1. Veteriner Halk Sağlığı Daire Başkanlığı: Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde Veteriner Halk Sağlığı Daire Başkanlığı oluşturulacak.
  2. Hayvan Hastanesi: Manisa’da uluslararası standartlarda bir hayvan hastanesi kurulacak.
  3. Vetbüs Projesi: Gezici Hayvan Bakım ve Tedavi Aracı (Vetbüs) projesi hayata geçirilecek.

Bu projeler, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin onayına sunulacak.

Komisyon Başkanı Doğan’ın Açıklamaları

Komisyon Başkanı Doğan, Bakımevi ve rehabilitasyon merkezi olmayan ilçelerde tesislerin kurulması ve ilçe belediyeleri ile Büyükşehir Belediyesi arasında koordinasyon sağlanması amacıyla çalışmalar yürütüleceğini belirtti. Doğan, “Ferdi Zeyrek’in seçim programında da sunduğu en önemli konulardan biri, Sokak Hayvanları Komisyonu’nun kurulmasıydı. Bugün de komisyon olarak 3 temel kararımız oldu. Bunun en temel göstergesi de Ferdi Başkanımızın bu konuya çok duyarlı olması. Hatta şu anda Ferdi Başkanı temsilen eşi Nurcan Hanımın da burada bulunması bunun en önemli göstergesidir” dedi.

Nurcan Zeyrek’in Katkıları

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in eşi Nurcan Zeyrek, komisyon çalışmalarına gönüllü olarak eşlik etti. Nurcan Zeyrek, “Seçim döneminde Başkanımıza iki konuda destek olacağımı beyan etmiştim. Bunlardan bir tanesi sokak hayvanlarıydı. İkincisi de Kadın Kooperatifleri ile ilgiliydi. Nasip oldu, seçimi kazandık. Şimdi sokak hayvanları üzerine çalışmalar gerçekleştirecek komisyon, meclis kararıyla kuruldu. Bu komisyonda olmaktan çok büyük keyif alıyorum” dedi.

Hayvan Hakları Savunucularının Görüşleri

Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Reyhan Elbirliler, Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’e teşekkür ederek, “Büyükşehir Belediyesi’nin bizi de çağırması çok güzel bir şey, o yüzden umutlandık. Komisyona bizleri de dahil etmelerinden çok memnunuz” dedi.

Manisa Hayvanları Koruma Derneği Üyesi Gizem Satıoğlu Öcmenler ise, “Yeni dönemde sokak hayvanları komisyonunun derneklerle, sivil toplum kuruluşlarıyla, yerel hayvan koruma gönüllüleriyle eş güdümlü çalışması ilk günden beri bizi çok mutlu ediyor. Başarının da böyle geleceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Projelerin Hayata Geçirilmesi

Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Erhan İnce, “Burada yaptığımız tespitler neticesinde, ilimizde hayvan sağlığı ve halk sağlığını koruma adına yapılacak çalışmalar için bir işbirliği içerisinde çalışmalarımız devam ediyor. Burada alınacak olan kararlar Manisamıza hayırlısı olsun” dedi.

Yunusemre Belediyesi Başkan Yardımcısı Emine Özge Arslan da sokak hayvanları sorununu gündemlerine aldıklarını belirterek, “Bugün Manisa Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Komisyonu’nu ağırlıyoruz. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri birlikte çalışarak, bir an önce merkezimizi hayata geçirme istiyoruz” diye konuştu.

Manisa’da sokak hayvanları ile ilgili yapılan bu çalışmalar, hayvan hakları savunucuları ve gönüllülerin de katılımıyla daha etkili ve verimli hale getirilecek. Bu projelerin hayata geçirilmesi, Manisa’nın sokak hayvanlarına daha iyi bir yaşam sunmasına katkı sağlayacak.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler

Exit mobile version