Manisa

Manisa’da Ulaşımda Devrim: Raysız Otonom Tramvay Sistemi İçin İlk Adım Atıldı

Paylaşım

tarih:

Manisa’nın uzun süredir beklediği tramvay projesi için ilk adım atıldı. Metro İstanbul heyeti ile Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, projenin hayata geçirilmesi için ön sözleşme imzaladı. İstanbul’da gerçekleştirilen inceleme ziyaretinin ardından Metro İstanbul’un uzman ekibi Manisa’ya gelerek saha incelemeleri ve fizibilite çalışmaları yaptı.

Proje Başlangıcı ve Teşekkürler

İmzalanan ön sözleşme sonrasında açıklamalarda bulunan Başkan Zeyrek, Metro İstanbul’un tecrübelerinden faydalanmak istediklerini belirtti ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Metro İstanbul’un yöneticilerine teşekkür etti. Başkan Zeyrek, Manisa’nın ulaşım problemini çözmek için çalışmalara hız kesmeden devam edeceklerini vurguladı.

Raysız Otonom Tramvay Sistemi: İlkler ve Yenilikler

Projenin gerçekleşmesi halinde Manisa, Türkiye’de ilk kez uygulanacak olan yeni nesil elektrikli Raysız Tramvay (ART) sistemi ile tanışacak. Tamamen elektrikli ve çevreci olan bu sistem, yüksek yolcu kapasitesi ve ileri teknolojileri ile dikkat çekiyor.

Daha Fazla Güzergah Seçeneği

Geleneksel tramvay sistemlerinin aksine, ART sisteminde ray döşemesine ihtiyaç duyulmuyor. Yolları algılayabilen sensörler sayesinde daha esnek bir rota takip edilebiliyor, bu da şehir içi ulaşımda daha fazla güzergah seçeneği sunuyor.

Ekonomik Avantajlar

Ray döşeme, bakım ve onarım maliyetlerinden tasarruf sağlanan ART sistemi, yatırım maliyeti açısından daha ekonomik bir çözüm sunuyor. ART araçları, 100 bin kilometrede 2.5 milyon lira yakıt tasarrufu sağlıyor.

Çevresel ve Akustik Faydalı

ART sisteminin hayata geçmesi ile birlikte araç başına yıllık yaklaşık 300 ton karbondioksit salınımının önüne geçilmesi planlanıyor. Ayrıca 420 yolcu kapasiteli bu araçlar sessiz çalışarak, kentteki gürültü kirliliğini de azaltacak.

Başkan Zeyrek’in Açıklamaları

Başkan Zeyrek, projenin Manisa’ya sağlayacağı faydaları şu şekilde özetledi:

“Manisa’nın yıllardan beri kanayan yarası haline gelen ulaşım problemini çözmek için çalışmaları olabildiğince hızlı ve titizlikle sürdürüyoruz. Hemşerilerimizin yaşam standartlarını en üst düzeye çıkarmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

Manisa Büyükşehir Belediyesi, ART sisteminin hayata geçmesi ile birlikte çevreyi koruyarak ve belediye bütçesini verimli kullanarak, Manisa’nın ulaşımını çağ atlatacak bu projeyi hızla gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler

Exit mobile version