Ekonomi

Mehmet Şimşek: “2025 Yılında Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi Devreye Alınacak”

Paylaşım

tarih:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2025 yılı başında Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’nin devreye alınacağını duyurdu. Bu sistemle, akaryakıt tüketiminin dijital olarak takip edileceğini belirten Şimşek, özellikle ticari taşıtlarda zorunlu, bireysel taşıtlarda ise ilk etapta isteğe bağlı olacak şekilde uygulanacağını ifade etti.

Vergi Kaybı ve Kayıt Dışılıkla Mücadele

Şimşek, Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi ile akaryakıt istasyonlarındaki vergi kaybının önlenmesi ve kayıt dışılığın azaltılmasının hedeflendiğini vurguladı. “Hedefimiz genel vergi oranlarını artırmadan, kayıt dışılığı azaltmak ve harcama kesintileriyle birlikte mali disiplinimizi daha da güçlendirmektir,” dedi.

Vergide Adalet ve Etkinlik

Vergide adalet ve etkinliği artırmak için çalışmalarına devam edeceklerini belirten Şimşek, yeni sistemin hem mali disiplinin güçlenmesine hem de vergi kayıplarının önlenmesine katkı sağlayacağını söyledi. Bu adımla birlikte, mali disiplinin daha sağlam temellere oturacağını ve ekonomide daha şeffaf bir yapının oluşacağını belirtti.

Sonuç

2025 yılı başında devreye alınacak olan Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi, Türkiye’nin vergi kayıplarını minimize etmek ve kayıt dışılığı önlemek adına önemli bir adım olarak görülüyor. Ticari taşıtlarda zorunlu, bireysel taşıtlarda ise isteğe bağlı olacak bu sistemin, ülke ekonomisine ve mali disipline katkı sağlaması bekleniyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler

Exit mobile version