Ekonomi

Memur Emekli Maaşı Temmuz Zammı: İşte Beklenen Zam Oranları

Paylaşım

tarih:

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Haziran ayı enflasyon verilerini 3 Temmuz’da açıklayacak. Bu veri, memurların ve emekli memurların 2024 yılının ikinci yarısında ne kadar zam alacaklarını belirleyeceği için büyük bir merakla bekleniyor.

Zam Oranları ve Enflasyon Farkı

Memurlar ve emekli memurlar yılda iki kez, Ocak ve Temmuz aylarında toplu sözleşme zammına ek olarak 6 aylık enflasyon farkını da alıyorlar. 2024 yılının ilk 6 aylık döneminde toplamda %49,5 oranında zam almışlardı. Bu zam oranının %15,5’i toplu sözleşme zammından oluşuyordu.

5 Aylık Enflasyon Verileri

Ocak, Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs aylarına ait enflasyon verileri ile birlikte 5 aylık enflasyon farkı %22,7 olarak açıklandı. Bu durumda, memurlar ve emekli memurlar, Mayıs ayı itibarıyla %22,7 enflasyon farkını hak etmiş oldular. Temmuz ayında memur ve emekli memurların alacağı kesin enflasyon farkı, Haziran ayı enflasyonunun açıklanmasıyla netleşecek.

Merkez Bankası Tahminleri

Merkez Bankası’nın piyasa katılımcıları anketine göre, 6 aylık enflasyonun %2,46 olarak hesaplandığı belirtiliyor. Eğer Temmuz ayında açıklanacak Haziran ayı enflasyonu bu hesaplamalarla uyumlu olursa, emeklilerin alacağı zam oranının enflasyon farkına bağlı olarak %25,46 olarak gerçekleşmesi bekleniyor.

Beklenen Zam Oranları

Memurlar ve emekli memurlar, yılın ikinci yarısında alacakları zam oranlarını belirleyecek olan Haziran ayı enflasyon verilerini sabırsızlıkla bekliyor. Açıklanacak enflasyon verisi, 2024 yılının ikinci yarısında maaşlarına yapılacak zam oranını netleştirecek ve milyonlarca memur ve emekliyi doğrudan etkileyecek.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler

Exit mobile version