Mersin

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Kızkalesi’ne Sahil Yolu Yenileme Çalışması

Paylaşım

tarih:

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri, kent genelinde yürüttükleri yol ve asfalt çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Bu kapsamda, Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi Mahallesi’nde önemli bir yenileme çalışması gerçekleştirdiler.

Yenileme Çalışmaları Tamamlandı

Çalışmalar kapsamında, 550 metre uzunluğundaki ve ortalama genişliği 4,5 metre olan sahil yürüyüş yolu yenilendi. Ayrıca, 650 metre bordür taşı döşendi. Özellikle turistik bir bölge olan Kızkalesi’nde gerçekleştirilen bu çalışma, hem yerli hem de yabancı turistlerden tam not aldı.

Muhtar Kale’den Teşekkür

Kızkalesi Muhtarı Murat Kale, Büyükşehir Belediyesi’nin Kızkalesi’nde gerçekleştirdiği çalışmaların çok gerekli olduğunu vurguladı. “Taşlar tamamen kırılmıştı. Bu sorunu Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e ilettik. Yürüyüş yollarımızın taşları yenilendi ve Kızkalesi’ne yakışır bir yol oldu” dedi. Kale, ayrıca Kızkalesi’nin mavi bayraklı plajlarından biri olduğunu belirterek, sahil düzenlemesinin bölgeye büyük değer kattığını söyledi.

Dernek Başkanı Çalışkan’dan Övgü

Kızkalesi Kültür ve Turizm Dernek Başkanı Hüseyin Çalışkan, yürüyüş yolu çalışmalarının çok kısa bir sürede tamamlandığını belirtti. Çalışkan, “Büyükşehir, 1 hafta gibi kısa bir sürede, kimseyi rahatsız etmeden ve mükemmel bir şekilde yol çalışmalarını bitirdi. Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in dönemi ile sahillerimiz tertemiz. Yerde bir çöp bile bulamazsınız” diyerek memnuniyetini ifade etti.

Esnaftan Tam Not

Kızkalesi’nde işletmeci Ahmet Albayrak, “Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Denizkızı Turizm A.Ş. geldikten sonra, plajlarımız daha temiz ve daha düzenli. Başkanımız Vahap Seçer’in, sezon öncesi yürüyüş yolu çalışmalarını hızlandırması bizim için büyük bir mutluluk” dedi.

Bir diğer işletmeci Cengiz Ünal ise, “Çalışmalarından dolayı hem Büyükşehir’e, hem de Deniz Kızı Turizm A.Ş.’ye teşekkür ediyorum. Sahilde yapılan çalışmalardan memnunuz. Şu anda temizlik ve düzen gayet iyi. Böyle devam etmesini isteriz” şeklinde konuştu.

Yenilenen Yüzüyle Kızkalesi Misafirlerini Bekliyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sahil bandında yürüyüş yapmak, denize girmek ve aileleriyle birlikte keyifli zaman geçirmek isteyen vatandaşlar için huzurlu ortamlar yaratmaya devam ediyor. 9 günlük uzun bayram tatilinde binlerce misafir ağırlayacak olan Kızkalesi sahil yürüyüş yolu, yenilenen yüzüyle konuklarını karşılamaya hazır.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler

Exit mobile version