Sosyal Medya

Muğla

Muğla’da En İyi Zeytinyağı Üreticileri Ödüllendirildi

Paylaşım

tarih:

muğla zeytin yağı üreticileri ödül

Muğla’da düzenlenen 5. Zeytinyağı Kalite Yarışması’nda en iyi üreticilere ödüller verildi. Yarışma, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 2019’da başlatıldı ve bu yıl Muğla ile ilçelerinden 93 üretici firma ve marka katılım gösterdi.

Etkinlik, Müdürlük bahçesinde gerçekleştirildi. Törende folklor gösterileri, zeytin temalı moda defilesi ve müzik dinletisi sunuldu. Çeşitli kuruluşların kurduğu stantlarda yöresel ürünler sergilendi, misafirlere yerel lezzetler ikram edildi.

Muğla Valisi İdris Akbıyık, törende yaptığı konuşmada, zeytin ve zeytinyağı kültürünün kentte çok eskiye dayandığını belirtti. Akbıyık, “Muğla’nın tarım arazilerinin yaklaşık yüzde 50’si zeytin ağaçlarından oluşmaktadır. Türkiye’deki 190 milyon zeytin ağacının 16 milyonu Muğla’da bulunuyor. Türkiye’de üretilen 400 bin ton zeytinyağının 50 bin tonu Muğla’da üretiliyor. Muğla’da üretilen zeytinlerin kalitesi dünya standartlarının çok üzerinde,” dedi.

muğla zeytin yağı üreticileri ödül

Son dört yılda 39 yeni zeytinyağı markasının oluşturulduğunu vurgulayan Akbıyık, etkinliğin kaliteli zeytinyağının bilinçli tüketicilerle buluşmasına katkı sağladığını söyledi. Muğla’nın markalı zeytinyağlarının uluslararası ödüller kazandığını belirten Akbıyık, “Devletin tüm kurumları ile üreticilerimizi desteklemeye devam edeceğiz,” diye ekledi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Muğla zeytinyağının geçmişte yeterince ilgi görmediğini ifade etti. Saylak, “Son beş yılda yaptığımız projelerle zeytinyağında 59 Muğla markası oluştu. Milas Zeytinyağı’nın AB’den coğrafi tescil alması ve Memecik Yağlı Zeytini’nin coğrafi işaret alması üreticilerin ufkunu açtı. İyi tarım uygulamaları ve organik tarım çalışmalarıyla devam edeceğiz,” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, önümüzdeki dönemde tüm kurumlarla iş birliği yaparak çiftçilere destek sağlayacaklarını belirtti. Konuşmaların ardından, yarışmada dereceye giren üreticilere ödülleri verildi. Program sonunda yapılan çekilişle de üreticilere çeşitli ekipmanlar hediye edildi.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir