Muğla

Muğla’da Öğrenci Ulaşım Ücreti 1 TL Oluyor: Başkan Aras Müjdeyi Verdi

Paylaşım

tarih:

Muğla Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Haziran ayı meclis toplantısını Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın başkanlık ettiği toplantıda, ulaşım, çevre, ve kadın politikaları gibi birçok önemli konu ele alındı.

Öğrenci Ulaşımı İl Genelinde 1 TL Oluyor

Başkan Aras, daha önce Menteşe ilçesinde üniversite öğrencilerine 1 TL olan otobüs ücretlerinin, önümüzdeki eğitim-öğretim yılından itibaren il genelinde ilköğretim, ortaöğretim, lise ve üniversite öğrencileri için de 1 TL olacağını müjdeledi. Ayrıca, 60-65 yaş arası emekli vatandaşlar ile öğretmenler için ulaşımda belli oranda indirim yapıldığını belirtti. “Menteşe ilçemizde üniversite öğrencilerimize ulaşımı 1 TL’ye indirmiştik. Önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren il genelinde ilköğretim, orta öğretim, lise ve üniversite öğrencilerimize toplu ulaşımı 1 TL yapacağız,” dedi.

Başkan Aras: “Çevre Konusunda Duruşumuz Nettir”

Başkan Ahmet Aras, çevre konusundaki duruşlarının net olduğunu vurguladı. “Bizim çevreye bakış açımız ortadadır. Özellikle çevreye zarar verecek, insan yaşamını olumsuz etkileyecek her türlü müdahaleye karşı duruşumuz bellidir. Bu konuda hiçbir tereddüdümüz yoktur. Tabi ki yapılacak çevreye saygılı ekolojik çalışmalara ve yatırımlara da karşı çıkmayız. Muğla’mız turizm, doğa ve kültür kentidir. Burası bir sanayi kenti değildir. O yüzden biz Muğla’mızda kültürün, turizmin, bacasız sanayinin, tarımın gelişmesini isteriz. Kendi yerel dinamiklerimizle gelişelim. Bir sanayi kentinde turizm olmaz,” dedi.

“Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı’nı (CEMR) İmzalayacağız”

Haziran ayı meclisinde, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’a Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı’nı imzalama yetkisi verildi. Başkan Aras, “Toplumsal cinsiyet eşitliği ve katılımcılığı merkezimize alan bir belediye olarak Kadın Aile Dairesi Başkanlığı’mızı kurmuştuk. Şimdi de Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği şartını imzalayacak ve bu çalışmaları uluslararası alanda kabul gören prensiplerle destekleyeceğiz,” dedi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler

Exit mobile version