İstanbul

Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu Çalıştayda Konuştu

Paylaşım

tarih:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘Yurt Dışı Örgütlenme İkinci Yüzyıl Vizyonu Çalıştayı’nda CHP’nin yurtdışı politikaları üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

Özel: Cam Tavanı Yurt Dışında da Kırmak Gibi Bir Sorumluluğumuz Var

Konuşmasında CHP’nin 47 yıl sonra birinci parti olmasını hatırlatan Özel, yurt dışındaki vatandaşlara da aynı başarıyı taşımak istediklerini belirtti.

Özel, “5-6 milyonu Avrupa’da olmak üzere, 7 milyondan fazla vatandaşımız yurt dışında yaşıyor. CHP, sadece yurt içinde 86 milyon vatandaşımızın değil, yurt dışındaki milyonlarca insanımızın da baba ocağıdır. ‘Türkiye İttifakı’, yurt dışındaki seçmenlere de sıkça hatırlatmamız gereken ve onlarla kurmamız gereken çok önemli bir gönül bağıdır,” dedi.

İmamoğlu: Parti İçi Rekabet Ayrışmanın Değil, Bütünleşmenin Aracıdır

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, parti içi rekabetin demokratik ve kardeşçe olmasının önemine vurgu yaptı.

İmamoğlu, “Rekabet, daha iyiye ulaşmanın yoludur. Parti içindeki rekabet, birbiri ile yan yana koşarken birbirine çelme takmak değil, daha hızlı koşma mücadelesidir; ayrışmanın değil, bütünleşmenin aracıdır,” ifadelerini kullandı.

Çalıştayın Detayları

Tarih ve Yer:

30 Haziran ve 1-2 Temmuz tarihleri arasında İstanbul Planlama Ajansı’nın Florya’daki yerleşkesinde düzenlenen çalıştaya, 21 farklı ülkeden gelen temsilciler katıldı.

Katılımcılar:

Çalıştayın açılış konuşmalarını, sırasıyla CHP Yurt Dışı Örgütlenmeden Sorumlu Parti Meclis Üyesi Mehmet Tüm, Bakırköy Belediye Başkanı Ayşegül Ovalıoğlu, TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel yaptı.

Özel’in Konuşmasının Detayları

Zorluklar ve Fırsatlar:

Özel, yurt dışında örgütlenmenin zorluklarını ve fırsatlarını vurguladı. “Yurt içinde örgütlenme zorken, bunu uluslararası düzeyde yapmak büyük özveri gerektirir. Yurt dışında, iktidar partisinin yarısı kadar oy aldığımız bir son seçim pratiğimiz var. Cam tavanı yurt dışında da kırmak gibi bir sorumluluğumuz var,” dedi.

Seçim Stratejisi:

Özel, “Yurt dışı seçmenlerde oy kullanma oranı yüzde 50’lerde kalıyor. Biz ulaşamadıklarımıza ulaşmak, ikna edemediklerimizi ikna etmek ve onları sandığa çağırma noktasında başarılı olursak, aradaki fark hızla kapanacak,” ifadelerini kullandı.

Parti Temsilcilerinin Rolü:

“Sizler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisinin dünyanın dört bir yanında temsil eden kişilerisiniz. Oradaki soydaşlarımızın, vatandaşlarımızın sorunlarını bize taşıyacak kişiler, siyasi analizler yapacak temsilcilerimizsiniz. Sizleri hem emeğinizle hem entelektüel birikiminizle son derece önemsiyoruz,” dedi.

İmamoğlu’nun Konuşmasının Detayları

Parti İçi Dinamikler:

İmamoğlu, “Parti içi rekabetin kardeşçe ve demokratik bir biçimde olmasını sağlamanın şart olduğunu düşünüyorum. Rekabet, ayrışmanın değil, bütünleşmenin aracıdır,” dedi.

Yurt Dışı Örgütlenmenin Önemi:

İmamoğlu, yurt dışı örgütlenmesinin sadece oy toplama amacına indirgenmemesi gerektiğini vurguladı. “Yurt dışı örgütlerimizin güç ve potansiyellerine haksızlık etmemeliyiz. Sizlerin bilgi, deneyimler ve bakış açıları ülkemize yansıtılmalıdır,” ifadelerini kullandı.

İletişimin Gücü:

İmamoğlu, “Kendi içimizde kurduğumuz iletişimin niteliği, bize oy vermeyen vatandaşlarımızın ikna olmasında işe yarıyor. Kendi aramızda saygı ve sevgi çerçevesinde diyalog kurmalıyız,” dedi.

Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu’nun konuşmaları, CHP’nin yurt dışı örgütlenme çalışmalarının önemini ve parti içi dinamiklerin güçlü ve demokratik bir şekilde işlemesinin gerekliliğini vurguladı.

Bu çalıştay, yurt dışındaki CHP örgütlenmelerinin güçlendirilmesi ve daha etkili bir strateji geliştirilmesi açısından büyük bir adım olarak değerlendirildi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler

Exit mobile version