Sosyal Medya

Denizli

Pamukkale’de Gece Müzeciliği ile 3 Milyon Ziyaretçi Hedefi Aşılacak

Paylaşım

tarih:

Pamukkale'de turizmciler 3 milyon ziyaretçi hedefinin gece müzeciliğiyle aşılacağını düşünüyor

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Pamukkale, turizmcilerin 3 milyon ziyaretçi hedefini gece müzeciliği uygulamasıyla aşmayı planladığı bir turistik cazibe merkezi haline geldi.

Gece Müzeciliği Uygulaması

Pamukkale’nin beyaz travertenleri ve içinde yer alan Hierapolis Antik Kenti, gece müzeciliği sayesinde geceleri de turistlerin uğrak noktası oldu. 12 Nisan’da başlayan gece müzeciliği uygulaması ile travertenler ve antik kent içindeki yürüyüş yolları, antik tiyatro ve Cehennem Kapısı ışıklandırılarak farklı bir görünüme kavuştu. Gece müzeciliği ile her gün saat 00.00’a kadar ziyaret edilebilen Pamukkale, 12 Nisan’dan bu yana yaklaşık 4 bin kişi tarafından gece gezildi.

Pamukkale'de turizmciler 3 milyon ziyaretçi hedefinin gece müzeciliğiyle aşılacağını düşünüyor
UNESCO Dünya Miras Listesi’ndeki Pamukkale’de, turizmciler 3 milyon ziyaretçi hedefinin gece müzeciliğiyle aşılacağını düşünüyor. Rengarenk aydınlatılan beyaz travertenler ve Hirerapolis Antik Kenti Tiyatrosu geceleri de yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret ediliyor. ( Lokman İlhan – Anadolu Ajansı )

Ziyaretçi Sayıları ve Hedefler

Geçen yıl 2 milyon 200 bin 500 kişinin ziyaret ettiği Pamukkale’yi bu yıl 1 Ocak – 27 Mayıs döneminde 633 bin 140 kişi ziyaret etti. Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Gazi Murat Şen, gece müzeciliği uygulamasının bölgedeki turizmcileri oldukça heyecanlandırdığını ve ziyaretçi sayısının artmasını beklediklerini belirtti.

Pamukkale'de turizmciler 3 milyon ziyaretçi hedefinin gece müzeciliğiyle aşılacağını düşünüyor

Turizmde Beklentiler

Şen, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kültür turizmine verdiği önemle birlikte tarihi yerlerin daha fazla ön plana çıktığını ifade etti. Haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarında ayda yaklaşık 500 bin civarında ziyaretçi beklediklerini belirten Şen, sıcak havalarda Pamukkale’yi dolaşmakta zorlanan ziyaretçilerin gece müzeciliği ile serin havada daha keyifli bir deneyim yaşayabileceklerini söyledi.

Otellerde Konaklama ve Turist İlgisi

Gece müzeciliği ile bölgedeki otellerde konaklama gün sayılarının arttığını dile getiren Şen, yerli ve yabancı turistlerin ilgisinin memnuniyet verici olduğunu kaydetti. Şen, yıl başında belirlenen 3 milyon yerli ve yabancı misafir hedefinin gece müzeciliği ile kolaylıkla aşılabileceğini ve sezonu 3 milyonun üzerinde misafir ağırlayarak kapatacaklarını düşündüklerini belirtti.

Pamukkale'de turizmciler 3 milyon ziyaretçi hedefinin gece müzeciliğiyle aşılacağını düşünüyor

Avrupa’daki İlgi ve Tanıtım Çalışmaları

Avrupa’da aydınlatılmış bölgelerin büyük ilgi gördüğünü belirten Şen, antik bölgelerin aydınlatılması ve gece müzeciliği sayesinde Pamukkale’ye daha fazla turistin geleceğini vurguladı. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ve acentelerin tanıtımlarıyla kültür turizminde ciddi bir artış beklediklerini ifade etti.

Pamukkale, gece müzeciliği uygulaması ile ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim sunarak turizmcilerin belirlediği hedeflerin üstüne çıkmayı amaçlıyor.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir