Bilim ve Teknoloji

Penta Teknoloji 2024’e Hızlı Başladı: Ciro ve Kârlılıkta Güçlü Büyüme

Paylaşım

tarih:

Penta Teknoloji’nin 2024 yılının ilk çeyreğinde elde ettiği konsolide ciro, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 69 artarak 6 milyar liraya ulaştı. Şirketin brüt karı, aynı dönemde yüzde 71 artış göstererek 434,9 milyon lira olarak gerçekleşirken, Faiz, Vergi ve Amortisman Öncesi Kazanç (FAVÖK) yüzde 53 artarak 258,2 milyon liraya çıktı. FAVÖK marjı ise yüzde 4,3 oldu. Penta Teknoloji’nin vergi öncesi karı, 84,2 milyon lira olarak kaydedildi.

Penta Teknoloji’nin Genel Müdürü Fatih Erünsal, şirketin bu başarısını, yüksek operasyonel kabiliyeti, deneyimli ekipleri, dijital altyapısı ve hizmet çeşitliliğine bağladı. Erünsal, şirketin 34 yıllık yolculuğunda Türkiye’nin en güçlü ve güvenilir markalarından biri olmayı başardığını ve 40’tan fazla global ve yerel teknoloji markasıyla iş ortaklığı yaptıklarını vurguladı.

Şirketin, Penta Entegrasyon, Penta Abonelik Yönetimi, Penta Depom ve Penta Teknoloji Merkezleri gibi hizmetlerle sektörde fark yarattığını belirten Erünsal, müşterilerinin ihtiyaçlarına yönelik inovatif ürün ve çözümler sunmaya devam edeceklerini söyledi. Ayrıca, Penta Teknoloji’nin dijitalleşmeye yönelik yatırımlarıyla pazar büyüklüğü ve kârlılık açısından güçlü büyümesini sürdürmeyi hedeflediğini ifade etti.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler

Exit mobile version