İzmir

Roman Müzik Okulu Mezuniyet Töreni: Genç Yetenekler Sertifikalarını Aldı

Paylaşım

tarih:

Konak Belediyesi’nin Roman Kültür Merkezi’nde düzenlediği Roman Müzik Okulu’nu tamamlayan çocuklar sertifikalarını aldı. Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, çocuklara sertifikalarını verirken, “Konak’ın en büyük zenginliklerinden olan müziğe yetenekli çocuklarımızın daha farklı, daha mutlu, daha güzel bir hayat yaşamaları için her zaman yanlarındayız” dedi.

Roman Müzik Okulu Mezunları Sertifikalarını Aldı

Konak Belediyesi’nin Avrupa Konseyi destekli “ROMACTED Faz II: İyi Yönetişimin Teşvik Edilmesi ve Yerel Düzeyde Romanların Güçlendirilmesi” Programı kapsamında düzenlenen “Roman Müzik Okulu” projesi mezunları sertifikalarını aldı. Tören, Roman Kültür Merkezi önünde gerçekleştirildi. Katılımcılar arasında Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, CHP İl Başkan Yardımcısı Emin Karameşe, İzmir Sahne Çalışanları Derneği Başkanı Muammer Açıkpazu ve çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri vardı. Sertifika töreninde kanun, keman, klarnet ve ritim enstrümanlarında eğitim alan 20 çocuk, programı başarıyla tamamladı ve mini bir konser verdi.

Başkan Mutlu: Çocuklarımızla Gurur Duyuyorum

Başkan Mutlu, sertifika töreninde yaptığı konuşmada, çocukların doğuştan gelen yeteneklerini eğitimle daha da ileri taşıdığını belirterek, “Bu binayı tabii ki hep açık tutacağız. Çocuklarımız burada eğitim alıyorsa, hepsi güzel sanatlar lisesini kazanacak, hepsi üniversitede müzik üzerine okuyacak gözüyle bakıyorum. Hepsiyle gerçekten gurur duyuyorum” dedi. Ayrıca, Olten Filarmoni Orkestrası hocalarının yetenekli çocuklara takviye dersler verdiğini de ekledi.

Başkan Mutlu’ya Teşekkür

Roman Müzik Okulu Ritim Eğitmeni Erkan Süren, törende yaptığı konuşmada Başkan Mutlu’ya teşekkür ederek, “Roman Mahallesi’nde böyle bir imkanın sunulması, çocuklarımızın gelecekte güzel bir eğitim almaları ve faydalı bireyler olmaları için büyük bir fırsat” dedi.

Müzik Okulu’na Yoğun İlgi

Romacted Programı Kolaylaştırıcısı Hasan Hüseyin Karabıyık, Roman Müzik Okulu’na yoğun ilgi gösterildiğini belirtti. “Her enstrüman alanından beşer öğrenci belirlemişken öğrenci sayımız klarnette on bire, ritimde dokuza çıktı. Ailelerin çocuklarının yeteneklerine ve eğitmenlere güvendiğini gösteriyor” dedi.

Sürdürülebilir Proje

Roman Müzik Okulu Proje Ortağı ve İzmir Sahne Çalışanları Derneği Başkanı Muammer Açıkpazu, müzik eğitimlerine talebin yüksek olduğunu belirterek, “Bu projelerin devamlılığının sağlanmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Mini Konserle Kutlama

Sertifika töreninin ardından, Roman Müzik Okulu öğrencileri mini bir konser verdi. Ritim branşı öğrencisi Berat Bakbak, tüm okul arkadaşları adına Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’ya teşekkür etti ve muhteşem bir darbuka solosu performansı sergiledi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler

Exit mobile version