Sosyal Medya

Manisa

Salihli’de Makilik Alanda Yangın: Mülki Amirlerden Geçmiş Olsun Ziyareti

Paylaşım

tarih:

salihli'ye ziyaret manisa mülki amirleri

Yangın Çıkışı ve Müdahale

Salihli ilçesinde Cuma günü öğle saatlerinde Yağbasan ile Karasavcı mahalleleri arasındaki makilik alanda yangın çıktı. Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin 14 arazöz, 6 tanker, 2 ekskavatör, yakıt tankeri ve 44 personel ile müdahale ettiği yangına, Orman Genel Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve vatandaşlar da destek verdi. Yangın gece saatlerinde kontrol altına alındı.

Mülki Amirlerin İncelemeleri

Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu, Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, Manisa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, İl Tarım Müdürü Metin Öztürk, Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Pıhtılı ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal, yangın alanında incelemelerde bulundu. Vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten yetkililer, zarar gören alanların en kısa sürede rehabilite edileceğini belirtti.

Başkan Zeyrek’in Açıklamaları

Başkan Ferdi Zeyrek, yangın sonrası yaptığı açıklamada, “Bu tip yangın ve doğal afetler, Manisa’da ve ülkemizde son 1 ayda çok arttı. Sevinecek tek noktamız, can kaybının olmaması. Ancak iklim değişikliği ve sıcaklıkların artması nedeniyle bu tür yangınlarla daha sık karşılaşacağız. Tüm kurumlarımız 7/24 hazır kıta bekliyor. Önemli olan, hep birlikte mücadele etmemiz ve halkımızın da bu bilince ulaşmasıdır” dedi.

Yangın Vakalarının Artışı

Zeyrek, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yangın vakalarının iki katına çıktığını belirterek, “Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak 57 itfaiye noktasında 153 araç ve 622 personelimizle, canlarını hiçe sayarak yangınlarla mücadele ediyoruz. Geçen yıl bu ay 850 olan yangın vakası şu an itibariyle 1739’a çıktı. Bunlardan 1164’ü ot ve anız yangını, 57’si orman yangını, 518 tanesi de ev ve iş yerlerinde çıkan yangınlardır. Doğal afetlerden zarar gören vatandaşlarımızın her zaman yanında olacağız. Karasavcı Mahallesi’nde yanan bir evimizin onarımını üstlendik, bir traktör kullanılamaz durumda ve iki büyükbaş hayvandan biri telef oldu, diğeri yaralı” diye konuştu.

Vali Enver Ünlü’nün İncelemeleri

Vali Enver Ünlü ise yaptığı incelemeler sonrasında, “Salihli’de Yağbasan ve Karasavcı mahallelerini etkileyen yangına, büyük bir mücadele ile müdahale edildi. 14 saat süren çalışmalarda 9 hava aracı, 51 söndürme ekibi, 9 iş makinesi ve 337 personel yer aldı. En büyük tesellimiz, can kaybının olmaması. Metruk 3 ev ve bir evimiz zarar gördü. AFAD ve Büyükşehir Belediyesi gereken desteği sağlayacak” dedi.

Vatandaşlara Uyarılar

Vali Ünlü, vatandaşlara yangınlara karşı dikkatli olmaları çağrısında bulunarak, “Yangınların en büyük sebebi anız, izmarit, cam kırıkları, elektrik telleri ve tarımsal faaliyetlerdir. Lütfen bu konuda duyarlı olalım. Büyük bir işbirliği ve fedakarlık gösteren tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da Manisa Valisi Enver Ünlü’yü arayarak, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir