Sosyal Medya

Teknoloji

Securitas CIO’su Aykut Yılmaz: Yapay Zeka ile Güvenlikte Devrim

Paylaşım

tarih:

securitas

Securitas Bilgi Teknolojileri Ülke Yöneticisi (CIO) Aykut Yılmaz, başarılı performansı ile Türkiye’nin “En Etkin 50 Teknoloji Lideri” arasında yer aldı.

Ödül ve Zirve:

  • Ödül: Yılmaz, DataExpert işbirliğiyle BMI Business School tarafından hazırlanan listeye girerek, 21 Mayıs’ta Mandarin Oriental Otel’de gerçekleştirilen Teknoloji Liderleri Zirvesi 2024’te ödülünü aldı.
  • Panel: Zirvede “Yapay Zeka İşi Nasıl Dönüştürür” panelinde konuşan Yılmaz, yapay zekanın iş dünyasını nasıl dönüştürdüğünü Securitas örneği üzerinden anlattı.

Aykut Yılmaz’ın Açıklamaları:

  • Güvenlik ve Yapay Zeka: Yılmaz, güvenlik işinin doğru analizlerle ortaya çıkan olası senaryoların çözülmesi üzerine kurulu olduğunu belirtti. Yapay zekanın, olayların oluş şekilleri ve zamanlarını inceleyerek daha doğru risk analizleri yapılmasını sağladığını vurguladı. Böylece bir kişinin tecrübesine bağımlı kalmanın ötesine geçildiğini ifade etti.
  • Yapay Zeka Kullanım Alanları: Yılmaz, yapay zekayı risk analizi, personel seçimi, eğitimler, idari iş yükünü hafifletmek, anomali tespiti ve önleyici tedbirler, yüz tanıma ve biyometrik analiz, IoT ve sensörler gibi birçok alanda aktif olarak kullandıklarını belirtti.

Yapay Zeka ve Personel Yönetimi:

  • Doğru Personel: Yılmaz, doğru personeli doğru işe yerleştirmenin önemine değindi ve yapay zekadan faydalanarak çalışanların mutluluklarını ve beklentilerini analiz ettiklerini söyledi.
  • Eğitim ve Risk Analizi: 22 bin kişilik Securitas ailesinde, personelin görev yerinin risklerine göre eğitim almasını sağladıklarını belirtti. Yılmaz, yapay zeka destekli sistemlerle personelin sürekli tazeleme eğitimleri alabildiğini, böylece benzer olayların tekrarlanmasının önlendiğini ifade etti.

Yılmaz, yapay zekanın güvenlik sektöründe sunduğu avantajlarla, hem etkinliği arttırdıklarını hem de çalışanların katma değerli işlere yönlendirilmesini sağladıklarını belirtti.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir