İzmir

Seferihisar Belediyesi, Ürkmez ve Doğanbey Plajını Yaz Sezonuna Hazırlıyor

Paylaşım

tarih:

Seferihisar Belediyesi, İzmir’in en uzun plajlarına sahip olan Ürkmez ve Doğanbey sahil şeridini yaz sezonuna hazırlamak için kapsamlı temizlik ve çevre düzenleme çalışmaları başlattı.

Her yıl yaz aylarında on binlerce kişinin ziyaret ettiği Ürkmez ve Doğanbey plajlarını temizlemek ve yeniden düzenlemek amacıyla belediye, Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerle birlikte çalışmalara hız verdi. Çalışmalar kapsamında 20 kişilik temizlik ekibi, Zabıta ve turizm jandarma ekipleri ile beraber Ürkmez ve Doğanbey sahillerinde kapsamlı temizlik yaptı.

Ekipler, temizlik çalışmalarını 2 kepçe, 2 kamyon, 1 sahil temizleme makinesi ve 1 sahil tırmık makinesi ile yürüttü. Ayrıca, sahil boyunca eski aydınlatma lambalarının bakımları yapılarak boyandı, yeni oturma bankları yerleştirildi. Yabancı otlar ve deniz samanları temizlendi, sahildeki karavanlar, tekneler ve sahipsiz şemsiyeler toplandı. Kum eksilmesi yaşanan bölgelerde de kum takviyesi yapılarak sahil daha güvenli hale getirildi.

Yapılan bu hazırlık çalışmaları, yaz sezonu boyunca sahilleri kullanacak vatandaşların daha temiz ve düzenli bir ortamda zaman geçirmelerini sağlayacak. Seferihisar Belediyesi’nin bu kapsamlı çalışmaları, bölgedeki turizm ve eğlence faaliyetlerini desteklemek için gerekli adımların atıldığını gösteriyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler

Exit mobile version