Manisa

Spil Dağı Milli Parkı’nda Çıkan Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

İtfaiye Daire Başkanı Gürhan İnal’dan Uyarı

Paylaşım

tarih:

Manisa’nın Spil Dağı Milli Parkı’nda, Turgutalp mahallesi ile Sultan Yaylası arasında kalan alanda bir evin bahçesinde yakılan mangal, orman yangınına neden oldu. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Orman Genel Müdürlüğü ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde yangın kısa sürede kontrol altına alındı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, yangına 5 itfaiye aracı ve 4 tanker ile müdahale etti. Orman Genel Müdürlüğü ise 2 helikopter, 1 uçak ve 13 arazöz ile yangına destek verdi. Ekiplerin hızlı ve koordineli çalışmasıyla yangın kısa sürede söndürüldü.

İtfaiye Daire Başkanı Gürhan İnal’dan Uyarı

İtfaiye Daire Başkanı Gürhan İnal, bayram tatilinde mesire ve orman alanlarını tercih eden vatandaşları mangal yakmamaları konusunda uyardı. İnal, “Mangal ateşi, bu örnekte olduğu gibi rüzgarın etkisiyle yangına neden olabiliyor. Bir dağ evinin bahçesinde yakılan mangalın neden olduğu yangını kısa sürede kontrol altına aldık. Vatandaşlarımızdan yapılan uyarıları dikkate almalarını ve daha dikkatli ve duyarlı olmalarını istiyoruz,” dedi.

Yangın, mangal ateşinin rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçraması sonucu meydana geldi. Bu tür olayların önüne geçmek için vatandaşların ormanlık ve mesire alanlarında mangal yakmamaları ve yetkililerin uyarılarına dikkat etmeleri büyük önem taşıyor.

Bu olay, orman yangınlarının ne kadar hızlı yayılabileceğini ve büyük zararlara yol açabileceğini bir kez daha gösterdi. Tüm vatandaşların orman yangınlarına karşı daha duyarlı ve dikkatli olmaları gerekiyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler

Exit mobile version