İzmir

Tarihi Bergama Vapuru ile İzmir Körfez Turları Başlıyor

Paylaşım

tarih:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehrin simgelerinden tarihi Bergama Vapuru ile düzenlediği Körfez turları için hazırlıklarını tamamladı. Profesyonel rehber eşliğinde İzmir Körfezi’ni keşfetme imkanı sunan turlar, bu ay 16 ve 27 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek.

Körfez Turları Başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZDENİZ ve İzDoğa tarafından düzenlenen Bergama Vapuru ile Körfez Turu etkinliği 16 Temmuz’da başlayacak. 19.00 ile 21.00 saatleri arasında düzenlenen turlara katılacak yurttaşlar, profesyonel rehberler eşliğinde hem İzmir’in eşsiz gün batımına tanık olacak hem de kentin 8 bin 500 yıllık tarihini keşfedecek.

Körfezin 11 Noktası Gezilerek Tanıtılacak

Konak İskelesi’nden hareket eden vapur turu Pasaport, Alsancak, Liman, Bayraklı, Alaybey, Karşıyaka, Bostanlı, Üçkuyular, Göztepe ve Karataş’ı denizden görme imkanı sunacak. Vapur, tur sonunda ziyaretçileri yine Konak İskelesi’ne bırakacak.

Doğa ve Tarih Bir Arada

Tur sırasında Kemeraltı, Konak Atatürk Meydanı, Saat Kulesi, Vilayet Konağı, Kordon, Eski ve Yeni Liman, Yeşilova Höyüğü, Tepekule, Tersane ve Gediz Deltası gibi birçok önemli alan tanıtılacak. Ayrıca, semt hikayelerine yer verilecek ve Körfez’de yaşayan kuşlar, balıklar ve memeliler hakkında bilgiler verilecek. 16 Temmuz’da ilk yolcularını ağırlayacak Bergama Vapuru’nun bir sonraki tur tarihi ise 27 Temmuz olacak. Turlar yaz boyunca devam edecek.

Nasıl Bilet Alınır?

İzmir’in tarihini farklı bir bakış açısıyla sunan ve Körfez’in canlı türlerinin gözlemlenebildiği tura katılmak için izdogaturizm.com ziyaret edilebilir. Ayrıca, 531 932 09 93 numaralı telefondan detaylı bilgi alınabilir.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler

Exit mobile version