Manisa

TARİŞ Yönetim Kurulu, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’i Ziyaret Etti

Paylaşım

tarih:

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, TARİŞ İzmir Üst Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rıza Onur, Salihli TARİŞ Başkanı Mustafa Akkaya ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti. Tarımda hayata geçirilmesi planlanan projelerden bahseden Başkan Ferdi Zeyrek, “Lisanslı depoculuğu da yaymamız gerekiyor. TARİŞ olsun, borsalar olsun, Büyükşehir’in gücüyle birlik olup üreticinin yüzünü güldürmemiz lazım” dedi.

Ziyaret ve Görüşmeler

TARİŞ İzmir Üst Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rıza Onur, Salihli TARİŞ Başkanı Mustafa Akkaya ve yönetim kurulu üyeleri, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek’i ziyaret etti. Başkan Zeyrek, konuklarına teşekkür ederek tarımda hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında bilgi verdi. Tarım konusunda ciddi çalışmalar yaptıklarını belirten Zeyrek, Manisa’nın tarımsal haritalarını çıkardıklarını ifade etti.

Tarımda Dijital Dönüşüm ve Lisanslı Depoculuk

Başkan Zeyrek, “Şu anda Manisa’nın ürün haritasını, toprak analiz haritasını ve yer altı suyu haritasını çıkartıyoruz. Bu haritalar üzerinden yapılacak çalışmalarla yaklaşık 1 yıl sonra üreticiler, cep telefonlarından bağlarının doğru sulanıp sulanmadığını, yeterli gübrenin atılıp atılmadığını ve yaprak genişliğinden rekolte tahminlerine kadar bilgi alabilecekler. Büyükşehir Belediyesi olarak böyle bir hizmet sunacağız” dedi.

Bu dijital hizmetle birlikte tahmini rekoltelerin de belirlenebileceğini vurgulayan Zeyrek, ürünlerin daha katma değerli hale getirilmesi için kooperatifler aracılığıyla üreticilere destek sağlanacağını söyledi. Ayrıca, lisanslı depoculuğun yaygınlaştırılması gerektiğini belirten Zeyrek, “Ticaret Borsası ile görüşme halindeyiz. Lisanslı depoculuğu artık yaymamız gerekiyor. Sizin de yükünüzü hafifletecektir bu. TARİŞ olsun, borsalar olsun, Büyükşehir’in gücüyle birlik olup üreticinin yüzünü güldürmemiz lazım” dedi.

TARİŞ’ten Destek Mesajı

TARİŞ İzmir Üst Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rıza Onur, Başkan Zeyrek’e destek mesajı vererek, “TARİŞ olarak her zaman yanınızdayız. Bize düşen ne varsa TARİŞ olarak bunu yaparız. Bizim de düşüncelerimizde vardı lisanslı depoculuk, sizinle beraber olduğunda daha rahat olur, daha güzel olur” şeklinde konuştu.

Sonuç

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve TARİŞ iş birliği ile tarımda yenilikçi projelerin hayata geçirilmesi, üreticilere büyük faydalar sağlayacak. Dijital dönüşüm ve lisanslı depoculuk projeleriyle, tarım sektöründe verimlilik ve katma değer artışı hedefleniyor. Başkan Ferdi Zeyrek’in liderliğinde Manisa tarımı, modern teknolojilerle donatılarak üreticilerin yüzünü güldürecek adımlar atmaya devam ediyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler

Exit mobile version