Ticaret

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: İhracatı Artıran ve İstihdamı Destekleyen Politikalar

Paylaşım

tarih:

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ihracatı artırmaya yönelik aldıkları aksiyonların yanı sıra yerli üreticileri haksız ve kural dışı rekabete karşı korumaya yönelik ithalat politikalarıyla üretim ve istihdamı desteklemeye devam edeceklerini bildirdi.

Bakan Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Mayıs ayına ilişkin iş gücü istatistiklerini değerlendirdi. Mayıs ayında işsizlik oranının bir önceki aya göre 0,1 puan düşüşle yüzde 8,4 seviyesine gerilediğini ve bu oranın 2012 yılından bu yana en düşük seviye olduğunu ifade etti. İstihdam oranının ise aynı dönemde 0,4 puan artarak yüzde 50 ile tarihinin en yüksek seviyesine ulaştığını belirtti. Ayrıca, iş gücüne katılma oranının 0,3 puan artarak yüzde 54,5’e yükseldiğine işaret etti.

Genç nüfusta işsizlik oranının yüzde 15 olduğunu belirten Bolat, geçmişte yüzde 25’lere kadar yükselen genç işsizlik oranının bu seviyelere gelmesinin sevindirici bir gelişme olduğunu vurguladı. İhracattaki artış ve ithalattaki düşüş eğiliminin, ekonomik büyümeye pozitif katkı sağlayarak istihdam göstergelerini desteklediğini söyledi.

Bolat, Türkiye ekonomisinin 2024’ün ilk çeyreğinde yüzde 5,7 büyüdüğünü ve net ihracatın büyümeye katkısının 1,6 yüzde puan olduğunu belirterek, ihracatı artırmaya yönelik aldıkları aksiyonların yanında yerli üreticileri haksız ve kural dışı rekabete karşı korumaya yönelik ithalat politikalarıyla üretim ve istihdamı desteklemeye devam edeceklerini vurguladı.

Son olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yatırım, istihdam, üretim ve ihracat önceliklerine dikkat çeken Bolat, Ticaret Bakanlığı olarak bu doğrultuda çalışmalarını büyük bir gayretle sürdüreceklerini ifade etti.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler

Exit mobile version