Odalar

TOBB Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar’dan Atık ve Geri Dönüşüm Vurgusu

Paylaşım

tarih:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, TOBB Türkiye Atık ve Geri Dönüşüm Sanayi Meclisi Toplantısına katıldı. Toplantının açılışında yaptığı konuşmada, dünyanın çok önemli bir atık yönetimi ve geri dönüşüm sürecine girdiğini vurgulayan Yorgancılar, Türk sanayicisinin Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı kaynaklı yeni regülasyonlarla karşı karşıya kalmaması için bu sürecin büyük önem taşıdığını belirtti.

Depozito Yönetim Sistemi

Yorgancılar, TOBB olarak Türkiye Çevre Ajansı ile birlikte yürüttükleri ve ülke çapında uygulanacak olan Depozito Yönetim Sistemini hayata geçirmeyi umduklarını ifade etti. Bu sistemin atık yönetimi ve geri dönüşüm süreçlerini çok verimli hale getireceğini belirterek, Avrupa’daki örneklerin incelendiğini ve belirlenecek bir pilot ilde yapılacak ön uygulamanın ardından yurt çapında yaygınlaştırılacağını açıkladı. Ayrıca, geri dönüşüm sektörü paydaşlarının bu sürece katılımının çok önemli olduğunu vurguladı.

AB Atık Sevkiyat Tüzüğü

Toplantıda ayrıca, AB Atık Sevkiyat Tüzüğünün OECD ülkelerine atık ihracatının izlenmesine ilişkin maddesi hakkında bilgi aktarımı yapıldı. Bu tüzük, atık ihracatının daha sıkı denetlenmesini ve çevresel standartlara uygun olarak yapılmasını sağlamak amacıyla geliştirilmiştir.

Ender Yorgancılar’ın konuşmasında belirttiği gibi, atık yönetimi ve geri dönüşüm süreçlerinde verimliliği artırmak, hem çevresel sürdürülebilirlik hem de Türk sanayicisinin uluslararası ticarette karşılaşabileceği engelleri aşmak açısından büyük önem taşıyor. TOBB’un ve Türkiye Çevre Ajansı’nın bu alandaki çalışmaları, Türkiye’nin atık yönetimi konusundaki uluslararası standartlara uyum sağlamasında önemli bir adım olacak.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler

Exit mobile version