Sosyal Medya

İzmir

Türkiye Ticaret Merkezi Şikago’nun İzmir Tanıtımı Yapıldı

Paylaşım

tarih:

şikago izto işbirliği

Ticaret Bakanlığı’nın desteği ve oda-borsaların katkılarıyla, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından 2021 yılında ABD’nin Şikago kentinde açılan Türkiye Ticaret Merkezi (TTM)’nin tanıtımı İzmir’de gerçekleştirildi. Türk sanayicisi ve tacirinin ürünlerini ABD pazarına taşımak ve kalıcı olmasını sağlamak amacıyla 10 bin metrekarelik alanda faaliyet gösteren TTM’nin Genel Müdürü Volkan Palaz, İzmirli iş insanlarına detaylı bir sunum yaptı.

Dört Kurum Ortak Düzenledi

TOBB Ticaret Merkezi Şikago Projesi Tanıtım Etkinliği, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası ve Ege İhracatçı Birlikleri iş birliğiyle gerçekleştirildi. İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz’ın açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlikte, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ile Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi konuşma yaptı. TOBB Ticaret Merkezleri A.Ş. Genel Müdürü Volkan Palaz’ın bir sunum gerçekleştirdiği etkinliğe, İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ömer Gökhan Tuncer, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkan Yardımcısı Mehmet Tahir Özdemir ve üyeler katıldı.

şikago izto işbirliği

Yorgancılar: TTM Şikago Hizmetlerinden Yararlanmaya Davet Ediyorum

TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, “Dünyada korumacı eğilimlerin güçlendiği, belirsizliklerin arttığı bir dönemden geçiyoruz. Üreten, ihracat yapan iş insanları olarak bizler, yeni pazarlar bulmak zorundayız. ABD’ye ihracat hedefleyen firmalarımızı, TOBB’un ilk TTM’si olan TTM Şikago’nun sunduğu hukuki, mali, mevzuat desteği ve lojistik hizmetlerinden yararlanmaya davet ediyorum” dedi.

Kestelli: Çok Önemli Bir Hamle

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, “Küçük ve orta boyutlu işletmeler için ABD zor bir hedef olarak görülebilir. Mevzuat farklılıkları, kalite standartları, lojistik ve depolama sorunları firmaların gözünü korkutabilir. TOBB Ticaret Merkezleri Chicago Projesi, bu tür kaygıları aşmak için çok önemli bir hamle” diye konuştu.

Özpoyraz: Emeği Geçenlere Sonsuz Teşekkürler Ediyoruz

İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, “Şikago Ticaret Merkezi, firmalarımıza altyapı, iş geliştirme, depolama ve lojistik hizmetleri sunuyor. Firmalarımızın ihtiyaç duyabileceği her türlü hizmetin tek noktadan temin edilmesine aracılık ediyor. Ticaret Bakanlığımıza, TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’na ve emeği geçenlere sonsuz teşekkürler ediyoruz” dedi.

Eskinazi: Çok Sıkı Çalışmalı, Lobi Yapmalıyız

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, “ABD Ticaret Bakanı Türkiye’yi ziyaret etti ve ABD-Türkiye ticaret hacminin 100 milyar dolara çıkarılması planlandı. Bu hedefi tutturmak için sıkı çalışmalı ve iyi lobi yapmalıyız. Ticaret Merkezleri, Türkiye’nin yurtdışındaki tanıtım ve lojistik üsleri olarak faaliyet gösterebilir. ABD’nin her noktasında bu merkezlerin açılmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

Palaz Sunum Yaptı

TOBB Ticaret Merkezleri A.Ş. Genel Müdürü Volkan Palaz, katılımcılara TOBB Ticaret Merkezi Şikago Projesi hakkında detaylı bir sunum yaptı. Palaz, “Bugün İzmir’de, Türkiye’den ABD’ye ihracat yolculuğunu TOBB güvencesi ve Şikago’daki Ticaret Merkezimiz tecrübesiyle nasıl gerçekleştirebileceğimizi konuştuk. Ege ve İzmir’in ihracat hacmini nasıl katlayacağımızı değerlendirdik. Ege’li ve İzmir’li firmalarımızın ilgisinden dolayı teşekkür ediyor, birlikte elde edeceğimiz ihracat başarılarının heyecanını duyuyoruz” dedi. Palaz, konuşmasının ardından katılımcıların sorularını yanıtladı.