Ticaret

Türkiye’den KKTC’ye Mobil X-ray Cihazı Hibesi: Gazimağusa Limanı’nda Tören Düzenlendi

Paylaşım

tarih:

Gazimağusa Limanı’nda, Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı ile KKTC Maliye Bakanlığı arasında dış ticaret güvenliğinin sağlanması ve kaçakçılıkla mücadele alanlarında işbirliği kapsamında hibe edilen mobil X-ray cihazının teslimi dolayısıyla tören düzenlendi. Törene KKTC Başbakanı Ünal Üstel, Maliye Bakanı Özdemir Berova, Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve diğer yetkililer katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından protokolün katılımıyla kurdele kesilerek cihazın açılışı gerçekleştirildi.

“Gazimağusa Limanı Daha Güvenli ve Çağdaş Bir Sisteme Kavuştu”

KKTC Başbakanı Ünal Üstel, törende yaptığı konuşmada, ülke ekonomisini daha ileriye götürmek için çalıştıklarını vurgulayarak, “Ercan Havalimanı’ndan sonra Gazimağusa Limanı’nın da gelen mobil X-ray cihazıyla daha güvenli ve çağdaş bir sisteme kavuştuğunu” ifade etti. Üstel, KKTC’nin kalkınması için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, cihaz desteği için Türkiye’ye teşekkür etti.

“Türkiye Güçlendikçe KKTC de Yükselecek”

Ticaret Bakanı Ömer Bolat ise konuşmasında, Kıbrıs Türklerinin uğradığı haksızlıklara karşı birlikte mücadelenin kendileri için asli bir vazife olduğunu söyleyerek, “Türkiye güçlenerek yükseldikçe KKTC de yükselecek,” dedi. Bolat, Türkiye’nin her zaman KKTC’ye önem verdiğini vurgulayarak, hibe edilen mobil X-ray cihazının hayırlı olmasını diledi.

Girne Limanı’na da Mobil X-ray Cihazı Geliyor

Türkiye tarafından KKTC’ye hibe edilen mobil X-ray cihazının ikincisinin de gelecek ay içinde Girne Limanı’nda hizmete gireceği bildirildi. Bu adım, KKTC’nin dış ticaret güvenliğinin artırılması ve kaçakçılıkla mücadelede önemli bir rol oynayacak.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler

Exit mobile version