Sosyal Medya

İzmir

Urla’ya Büyük Yatırımlar Geliyor: Koordinasyon Toplantısında Önemli Kararlar Alındı

Paylaşım

tarih:

Urla gastronomi ve sanat turizmi ile gelişecek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın ilçelerde düzenlediği koordinasyon toplantıları, Urla ile devam etti. İlçede yürütülen hizmetlere ve planlanan yatırımlara ilişkin bilgi alan Başkan Tugay, turizm cenneti Urla’yı gastronomi, kültür ve sanat alanında öne çıkarmak istediklerini belirtti. Başkan Tugay, ilçeye büyük konserlerin yapılabileceği bir amfitiyatronun kazandırılmasının çok güzel olacağını vurguladı.

“Daha Fazla Sahada Olacağız”

Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan’ın ev sahipliği yaptığı toplantıda, Büyükşehir Belediyesi, İZSU ve ESHOT’un bürokratları ile ilçe belediyesi yöneticileri ve meclis üyeleri bir araya geldi. Toplantıda konuşan Başkan Tugay, İzmirlilere en iyi hizmeti vermek için Büyükşehir ve ilçe belediyeleri arasındaki iş birliğinin önemine değinerek, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak sorumlu olduğumuz alanları sahipleneceğiz. İlçe belediyelerinin sıkıntıya düştüğü yerlerde bizim personelimiz, araç gerecimiz yanınızda olacak. Bu dönem daha fazla sahada olmalıyız. Yurttaşlarımızın bizden beklediği en temel şey, temel belediyecilik hizmetlerini düzgün bir şekilde yapmamız” dedi.

urla meclisi

İzmir İçin Bütüncül Planlama

İzmir’in planlanması için çalışmalara başladıklarını belirten Başkan Tugay, “Şehrin gündeminde olan ve yıllarca çözülmemiş sorunlarını çözmek durumundayız. İzmir için 1/25000’lik plan çalışmasına başladık. Kurum görüşleri alınıyor ve Planlama Ajansı da çalışmalarını yürütüyor. 50 yıllık plan yapacağız. Birbirine eklenmeye çalışan plan çalışmalarını doğru bulmuyoruz. Bütüncül olarak İzmir’in planlanması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

“En Değerli Atık Organik Atıktır”

Atık yönetiminin önemine dikkat çeken Başkan Tugay, “En değerli atık organik atıktır. Kompost olarak tekrar kullanılabilmesi lazım. Kuracağımız tesislerle bunu sağlayacağız. Kalan atığı da yakarak bertaraf etmemiz gerekir diye düşünüyorum. Atık yönetim planı oluşturacağız. İlçe belediyelerimiz de bu sistemin içinde yer alacak, birlikte yürüyeceğiz” dedi.

“Urla’yı Gastronomi Başkenti İlan Edebiliriz”

Urla’nın doğası, denizi ve kültürel değerleri ile öne çıktığını belirten Başkan Tugay, gastronomi ve kültürel faaliyetleri desteklemek gerektiğinin altını çizdi. Tugay, “Urla’yı gastronomi başkenti ilan edebiliriz. Bu bilinçle gastronomi faaliyetlerini sağlıklı şekilde desteklemeliyiz. Yeni restoranlar açılabilir. Büyük ilgi gören enginar festivali için sizi ayrıca tebrik ediyorum. Urla’ya amfitiyatro yaparsak çok güzel olur. Çeşme’deki açık hava tiyatrosunu düşünün. Burada daha da büyük konserler düzenleyelim. İlçenin ihtiyacı olan kültür merkezi ve terminali programa alalım. Terminali biz yapalım. 6 ay içinde yine geleceğiz. Bu sürede bize her türlü konuyu iletebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

urla başkanı izmir başkanı

Başkan Tugay’a Teşekkür

Desteklerinden dolayı Başkan Tugay’a teşekkür eden Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, “Büyükşehir Belediyesi’nin daire başkanlarıyla, bürokratlarıyla, bizler Urla’nın sorunlu bölgelerinin hepsini gezdik. Planlama bölümü kurduk ve çalışmalara başladık. Urla gastronomide Türkiye’nin yıldızı olabilir. Birlikte yapacağımız çalışmalarda Urla Belediyesi’nin logosunun yanında Büyükşehir Belediyemizin logosunun olmasından gurur duyacağım” dedi.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir