Spor

Wimbledon Elemelerinde Zeynep Sönmez Fırtınası: Final Turuna Yükseldi

Paylaşım

tarih:

İngiltere’de düzenlenen sezonun üçüncü Grand Slam turnuvası Wimbledon’ın elemelerinde mücadele eden temsilcimiz Zeynep Sönmez, Sloven raket Polona Hercog’u mağlup ederek elemelerin final turuna yükseldi.

Maçın Detayları:

Elemelerin ilk turunda 13 numaralı seri başı ve dünya 109 numarası Japon raket Mai Hontama’yı mağlup eden Zeynep, elemelerin ikinci turunda dünya eski 35 numarası Polona Hercog ile karşılaştı. 1 saat 40 dakika süren karşılaşmada ilk set 6-2 Hercog’un üstünlüğü ile sonuçlandı. Ancak ikinci sette hızlı başlayan Zeynep, 4-1 öne geçti. Hercog üst üste 3 oyun kazanarak skoru 4-4’e getirdi. Zeynep, ikinci seti 6-4 kazanarak maçı final setine taşıdı. Final setinde rakibine şans tanımayan Zeynep, seti 6-0 ile bitirerek elemelerin final turuna adını yazdırdı.

Final Turunda Rakip Daria Snigur

Zeynep Sönmez’in ana tablo yolundaki son rakibi, elemelerin 24 numaralı seri başı Ukraynalı raket Daria Snigur olacak. Zeynep Sönmez – Daria Snigur eleme final turu karşılaşması yarın kort 14’te, TSİ 13.00’te başlayacak programda ikinci maç olarak oynanacak.

Zeynep Sönmez’in Başarısı

Zeynep’in bu önemli galibiyeti, Türk tenisinde önemli bir başarı olarak kaydedildi. Wimbledon gibi prestijli bir turnuvada final turuna yükselmesi, ülkemiz adına gurur verici bir gelişme.

Tüm tenis severleri Zeynep Sönmez’i desteklemeye davet ediyoruz. Başarılar Zeynep!

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler

Exit mobile version