Ekonomi

Yapı Kredi, 25 Ülkeden 46 Bankanın Katılımıyla 936 Milyon Dolar Sürdürülebilir Sendikasyon Kredisi Sağladı

Paylaşım

tarih:

Yapı Kredi, 25 ülkeden 46 bankanın katılımıyla 936 milyon dolar tutarında sürdürülebilir sendikasyon kredisi sağladı. Bankanın sürdürülebilir finans çerçevesi kapsamında gerçekleştirdiği bu işlem, önemli bir dönüm noktası olarak öne çıkıyor.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, işlem, Yapı Kredi’nin sürdürülebilir finans çerçevesi kapsamında kullandırılacak ilk sendikasyon kredisi olma özelliğini taşıyor. Kredinin detayları şu şekilde:

  • Tutar: 442,5 milyon dolar ve 454,5 milyon avro (iki ayrı döviz cinsinde)
  • Vade: 367 gün
  • Maliyet: SOFR + yüzde 2,50 (dolar) ve Euribor + yüzde 2,25 (avro)

Sendikasyon kredisinin ortak koordinatörlüğünü Abu Dhabi Commercial Bank ve Emirates NBD, sürdürülebilirlik koordinatörlüğünü ise First Abu Dhabi Bank, ING, Standard Chartered Bank ve Sumitomo Mitsui Banking Corporation üstlendi. Aracılık görevini ise Abu Dhabi Commercial Bank gerçekleştirdi.

Gökhan Erün: “Sürdürülebilirlik Alanındaki Kararlı Duruşumuzla Bir Adım Önde Olmaya Devam Edeceğiz”

Yapı Kredi Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Erün, sürdürülebilir finans alanında öncü olma misyonuyla çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüklerini belirtti. İş dünyasına sağladıkları finansmanların geniş ve kuvvetli bir etki yarattığını ifade eden Erün, çevresel ve sosyal etkilerin yönetiminde büyük bir sorumluluk üstlendiklerinin altını çizdi.

Erün, şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemize ve bankamıza duyulan güven sayesinde yurt dışı piyasalarından kaynak sağlamaya devam ediyoruz. Yılın hemen başında 650 milyon dolarlık sermaye benzeri tahvil ihracımıza yurt dışı yatırımcılardan 2,4 milyar doların üzerinde talep geldi. Ayrıca Nisan ayında gerçekleştirdiğimiz 500 milyon dolarlık ilave ana sermayeye dahil edilebilir borçlanma aracı ihracımız 2 katından fazla talep aldı. Son olarak gerçekleştirdiğimiz bu 936 milyon dolarlık sürdürülebilir sendikasyon kredisi işlemiyle son bir yılda yurt dışından yaklaşık 7 milyar dolar seviyesinde kaynak sağlamış olduk.”

Erün, Yapı Kredi’nin sürdürülebilirlik alanındaki kararlı duruşuyla ekonomiye katkı sağlamaya ve farklı finansman kaynakları yaratarak ülke ekonomisini desteklemeye devam edeceğini vurguladı.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler

Exit mobile version